„Podle prvotních informací se na místě mělo nalézat více zraněných, vyslány proto byly tři pozemní výjezdové skupiny a vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy. Záchranáři byli v kontaktu s pěti účastníky události. V jednom z havarovaných automobilů se nalézal mladý muž, který při příjezdu záchranářů nejevil žádné známky života. Zůstal zaklíněn ve vraku a utrpěl mnohočetná poranění, jimž na místě podlehl. Posádky postiženému nemohly nijak pomoci," konstatoval tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Moravskoslezského kraje Lukáš Humpl.

Šestapadesátiletý účastník nehody byl zraněn vážně, jeho vícečetná poranění se jevila jako život ohrožující. Zasahující lékař jej uvedl do umělého spánku, musel zajistit dýchací cesty a připojit pacienta k přístrojem řízené ventilaci. Po uložení do vakuové matrace a podání potřebných léků byl letecky přepraven na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. „U ženy ve věku sedmdesáti let zjistili lékaři těžké poranění pánve a horní končetiny, byla při vědomí a se zdravotníky komunikovala.

Stejně starý muž musel být z vozidla vyprošťován, poranění hrudníku, páteře a horní končetiny kvalifikovali záchranáři jako těžké. Poslední z účastníků nehody, jednadvacetiletý muž, byl zraněn lehce v oblasti páteře," sdělil Lukáš Humpl.

Všichni zranění byli na místě události ošetřeni v rámci přednemocniční neodkladné péče. Po přípravě k transportu je posádky – s výjimkou muže, jenž byl přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, transportovaly na úrazovou ambulanci frýdecko-místecké nemocnice ve Frýdku-Místku.

Na místě nehody zasahovaly také dvě hasičské jednotky. Jednalo se o profesionální hasiče z Frýdku-Místku a podnikovou jednotku z Biocel Paskov. „Do nehody byl zapojen i chodec s dvoukolákem. Vedle vyprošťování dvou zraněných, které hasiči předali zdravotníkům, zabezpečili tři havarovaná vozidla – Volkswagen Passat, Renault Thalia a Audi A3 před požárem. Thalii i před nebezpečím sesunutí do příkopu. Tam při nehodě skončilo Audi A3. Na uniklé provozní kapaliny použili sorbent," dodal tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Petr Kůdela. Okolnosti nehody už začali prošetřovat dopravní policisté.