"Strážníkům se nezdál způsob jízdy, kdy řidič nedokázal udržet přímý směr. Jeli proto chvíli za tímto automobilem. Jeho řidič však náhle zrychlil a chtěl ujet. Hlídka na služebním vozidle zapnula světelné i zvukové výstražné znamení, včetně nápisu STOP. Řidič však na to nereagoval a ujížděl dále. V zatáčce na Studentské ulici vyjel do protisměru, kde najel na obrubník a poté ve smyku vpravo mimo silnici, kde bokem naboural do stromu. Bezprostředně po nehodě řidič z auta vyskočil a pokusil se o útěk. Strážníci mu v tom však zabránili, přičemž použili hmatů a chvatů a muži přiložili pouta. Případ pak předali republikové policii," popsal šéf havířovských strážníků Bohuslav Muras.

Zatímco devatenáctiletý řidič vyvázl nezraněn, pětatřicetiletá spolujezdkyně byla s lehkým zraněním převezena záchrankou do nemocnice.

K místu nehody se sešel větší počet lidí, které zajímalo, co se stalo. Někteří zadrženému řidiči vytýkali, že svou jízdou mohl někoho zranit nebo zabít. On sám se na přihlížející obořil s tím, že jsou rasisti.

Policisté prověřovali podezření, že hříšník není vlastníkem řidičského oprávnění a za volantem neměl co dělat. Zajímat se budou také o technických stav vozidla, které mimo jiného mělo místo skla levých zadních dveří igelit. Kolizi si převzali k vyšetřování dopravní policisté, protože došlo k poškození stromu, který je v majetku města. 

„Bylo potvrzeno, že řidič nikdy neabsolvoval autoškolu. Jeho spolujezdkyně byla po ošetření v nemocnici propuštěna do domácího léčení," řekl policejní mluvčí Jaroslav Kus.