Výlov Poštovního rybníka mohli sledovat na vlastní oči i pasažéři vlaků, které projíždějí na trati mezi Opavou a Ostravou.

Kapři, které rybáři vylovili, ale slouží jako násada a na vánočních stolech tak skončí až v následujících letech.

Nejen tento rybník, ale i některé další v této oblasti provozuje Rybářství Hodonín, respektive jeho středisko v Dolním Benešově. Vedoucí tohoto střediska Jiří Mižďoch na dotaz Deníku odpověděl, že letošní výlov byl průměrný.

„Poštovní rybník nemá přirozený přítok, voda se do něj čerpá z řeky Opavy. Tím, že i letos bylo poměrně sucho, jsme ale nedostali do rybníka tolik vody, kolik by bylo potřeba," uvedl Jiří Mižďoch s tím, že kapři vylovení z Poštovního rybníka slouží jako násada. Po vylovení jsou přemístěni do komorového rybníka, a na vánočních stolech tak skončí až v následujících letech. Výlov rybníka Nezmar, který je největší v rámci střediska Dolní Benešov, je naplánován na 5. a 6. listopadu.

Letošní ceny vánočních kaprů budou podle Jiřího Mižďocha srovnatelné s těmi loňskými.

„Konkurence je velká, v rámci našeho rybářství jsme cenu vánočních kaprů nezvyšovali už v posledních čtyřech letech. Takže i letos by lidé měli za kilogram kapra platit kolem 80 korun," upřesnil Jiří Mižďoch.

Rybářství Rychvald na Karvinsku provozuje zhruba čtyři desítky rybníků. Vedoucí odbytu tohoto rybářství Daniel Krucina uvedl, že výlovy se uskuteční zhruba ve čtvrtině z nich a začnou počátkem listopadu. Také podle Daniela Kruciny by se letos ceny vánočních kaprů neměly výrazně lišit od těch loňských.

Už 29. října se uskuteční výlov rybníka v areálu ostravské zoologické zahrady. I tady si budou moci podle mluvčí zoo Šárky Novákové zájemci po výlovu koupit kapra.