Tentokrát opilý R. F. údajně rozbil kamenem několik skleněných výplní oken domu tchána a tchyně. Přítrž jeho řádění udělali až přivolaní policisté, kteří jej odvezli do Karviné na záchytnou stanici. Deníku to potvrdil dobře informovaný zdroj.

Policie k případu žádné podrobnosti nesdělila. „Nebudeme se k tomu vyjadřovat. Šetření stále probíhá," řekla Deníku policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Na oficiální zprávu čeká také Petr Chroboczek, šéf českotěšínské městské policie, a tedy nadřízený R. F.

„Zatím mám o všem pouze kusé neoficiální informace, takže čekám na zprávu od policie. Nicméně dotyčný je od dnešního dne oficiálně na dovolené," řekl Petr Chroboczek.

Dodal, že pokud se potvrdí, že se jeho podřízený skutečně v opilosti choval jako násilník, bude postupovat podle zákona a může jej dočasně postavit mimo aktivní službu na pozici čekatele. Jedním z důvodů je také to, aby dotyčný nemohl nosit střelnou zbraň.

Kontaktovat dotyčného R. F. se redakci nepodařilo.

V Českém Těšíně je to už druhý případ, kdy se veřejně činný člověk dostal do konfliktu se zákonem. A oba jsou nebo byli členy tamní sociální demokracie.

Nedávno pod vlivem alkoholu havaroval s autem ředitel Základní školy Kontešinec Petr Chalupa. Ten poté, co se vrátil k havarovanému vozu, policistům tvrdil, že se napil až po nehodě. Nicméně už byl obviněn z trestného činu nedovoleného řízení vozidla pod vlivem návykových látek.

Aktuální případ R. F., který před dvěma lety kandidoval za ČSSD do městského zastupitelstva, je ještě čerstvý, a bude-li muž obviněn, pak v nejbližších dnech.

Šéf českotěšínské ČSSD Petr Procházka řekl, že dotyčný už není členem městské organizace ČSSD.

„Sám se rozhodl odejít. Musím říct, že nás tím potěšil," dodal Procházka.