Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zdeněk Pohlreich otestoval kuchyň havířovského zámku

V pátek vpodvečer byli kuchaři a obsluhující personál havířovského zámku podrobeni zátěžovému testu v rámci natáčení televizního pořadu Ano, šéfe!

26.9.2015
SDÍLEJ:

Zdeněk Pohlreich se v Havířově svým fanouškům ochotně podepisoval a fotil se s nimi. Foto: Deník/Libor Běčák

Jak už Deník informoval, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ve městě natáčí od středy. Při první ochutnávce šesti jídel nadšením nehýřil, naopak tradičně nešetřil kritikou. S kuchařem však našli společnou řeč a na jídelníčku se objevila nová jídla, včetně řecké speciality, když je kuchař z poloviny řeckého původu. 

Zdeněk Pohlreich se v Havířově svým fanouškům ochotně podepisoval a fotil se s nimi.
Zdeněk Pohlreich se fanouškům ochotně podepisoval. Foto: Deník/Libor Běčák

Důvodem účasti v televizní show je slabá návštěvnost městského podniku. Filmaře oslovila členka dozorčí rady firmy a zastupitelka za ANO Darja Tomaniecová. Na ní teď leží odpovědnost za výsledek televizního testu.

"Bylo mi líto, že tak krásnou restauraci navštěvuje málo hostů a proslýchá se, že tady lidem příliš nechutná," řekla mladá žena, která se letos v srpnu stala členkou dozorčí rady společnosti s ručením omezeným Zámek. "Uvidíme, jak nakonec dopadneme. Pan Pohlreich se podle regulí pořadu ještě musí za několik týdnů vrátit, teprve pak padne konečný verdikt," usmívá se s krčením ramen Darja Tomaniecová. Dodává, že přesvědčit natáčecí štáb, aby do Havířova přijel, jí ani nedalo moc práce. "Asi je hodně zaujalo, že jsme městská společnost," míní.

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich při natáčení pořadu Ano, šéfe! v Havířově.
Zdeněk Pohlreich u krbu na terase havířovského zámku. Foto: Josef Talaš

Na páteční zátěžový test si místa v restauraci rezervovalo na 150 hostů. "Jsme zvědaví nejen na pana šéfkuchaře Pohlreicha, ale také na jídlo, které s jeho pomocí místní kuchaři uvařili. Věříme, že nám bude chutnat a bude to příjemný večer," přáli si hosté Zámku. 

Už ve dveřích Zámku každého hosta vítala Darja Tomaniecová se skleničkou sektu a zvala k usazení ke stolu: "Restaurace se plní, přijměte pozvání a přeji příjemný večer."  

Šéf nesmí ani naznačovat

Samotný šéfkuchař Pohlreich průběh natáčení hodnotit nechtěl. "Nesmím se k natáčení pořadu do jeho vysílání vyjadřovat. Nechte se překvapit," řekl. 

Hosté byli spokojení

Jak Deník zjistil, kuchyně se pod náporem objednávek nezhroutila. Hosté v restauraci i na terase byli vesměs s jídlem spokojeni.

"Musím uznat, že jsem byl v očekávání, jak večer proběhne a ve finále jsem velmi příjemně překvapen. Objednal jsem si zámecký vývar s knedlíčky, nudlemi a zeleninou, a jako hlavní chod telecí řízek a šťouchané brambory. Manželka měla řecký talíř, tedy kuřecí souvlaki, grilované papriky, tzatziky, mletý biftek plněný fetou a pečené brambory. Oba jsme byli spokojení. Přestože se mi u hlavního chodu porce na talíři zprvu nezdála příliš velká, přece jen zasytila," vyjádřil své pocity z netradiční večeře na havířovském zámku ředitel Základní školy F. Hrubína a radní za KSČM Tomáš Ptáček. 

Čtěte také původní článek ze začátku natáčení: Zdeněk Pohlreich vaří na havířovském Zámku

Autor: Libor Běčák

26.9.2015
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Dialyzační středisko. Ilustrační foto.
16

Dialýza? Radši vyměnit ledvinu, spočítala pojišťovna

Saddám Husajn.
DOTYK.CZ

Saddám Husajn měl jít raději na psychiatrii, místo léčby zaútočil na Írán

Příliš levné dálnice. Ať to není na úkor kvality, varují odborníci

Třetinovou slevu nabízí u zakázek většina firem. Sílí tak hlasy, aby hlavní roli nehrála jen cena.

Na farmářských trzích jen farmářské výrobky. Pro někoho nesmysl

/ANKETA/ Zachraňme farmářský trh. Tak zní název aktivní veřejné výzvy, která před časem vznikla v Havířově. Jejím autorům se nelíbí rozhodnutí Městského kulturního střediska (MKS) Havířov o tom, že na zdejších farmářských trzích se smí nově prodávat pouze farmářské produkty. Přáli by si, aby se trhů mohli účastnit i řemeslníci a prodejci dalšího zboží, například nejrůznějších rukodělných výrobků.

Ceny energií zatím stagnují. Zdražit by mohla elektřina

Když v Německu zafouká, cena klesá. Když je bezvětří, cena roste. Tak dnes vypadá realita každodenního obchodování na burzách, především s elektřinou. S nástupem větrných a solárních elektráren se cena mění ve dnech, či lépe řečeno po hodinách. A někdy i podle počasí.

Jablek je málo, jejich cena poroste

Ovocnáři zahájili hlavní sklizeň jablek. Někde stromy spíš pročesávají než češou, jablek je podle prognóz o třicet procent méně než vloni. Na Jičínsku se na jablkové kalamitě podepsaly mrazy a kroupy.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení