VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Zdeněk Pohlreich otestoval kuchyň havířovského zámku

V pátek vpodvečer byli kuchaři a obsluhující personál havířovského zámku podrobeni zátěžovému testu v rámci natáčení televizního pořadu Ano, šéfe!

26.9.2015
SDÍLEJ:

Zdeněk Pohlreich se v Havířově svým fanouškům ochotně podepisoval a fotil se s nimi. Foto: Deník/Libor Běčák

Jak už Deník informoval, šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ve městě natáčí od středy. Při první ochutnávce šesti jídel nadšením nehýřil, naopak tradičně nešetřil kritikou. S kuchařem však našli společnou řeč a na jídelníčku se objevila nová jídla, včetně řecké speciality, když je kuchař z poloviny řeckého původu. 

Zdeněk Pohlreich se v Havířově svým fanouškům ochotně podepisoval a fotil se s nimi.
Zdeněk Pohlreich se fanouškům ochotně podepisoval. Foto: Deník/Libor Běčák

Důvodem účasti v televizní show je slabá návštěvnost městského podniku. Filmaře oslovila členka dozorčí rady firmy a zastupitelka za ANO Darja Tomaniecová. Na ní teď leží odpovědnost za výsledek televizního testu.

"Bylo mi líto, že tak krásnou restauraci navštěvuje málo hostů a proslýchá se, že tady lidem příliš nechutná," řekla mladá žena, která se letos v srpnu stala členkou dozorčí rady společnosti s ručením omezeným Zámek. "Uvidíme, jak nakonec dopadneme. Pan Pohlreich se podle regulí pořadu ještě musí za několik týdnů vrátit, teprve pak padne konečný verdikt," usmívá se s krčením ramen Darja Tomaniecová. Dodává, že přesvědčit natáčecí štáb, aby do Havířova přijel, jí ani nedalo moc práce. "Asi je hodně zaujalo, že jsme městská společnost," míní.

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich při natáčení pořadu Ano, šéfe! v Havířově.
Zdeněk Pohlreich u krbu na terase havířovského zámku. Foto: Josef Talaš

Na páteční zátěžový test si místa v restauraci rezervovalo na 150 hostů. "Jsme zvědaví nejen na pana šéfkuchaře Pohlreicha, ale také na jídlo, které s jeho pomocí místní kuchaři uvařili. Věříme, že nám bude chutnat a bude to příjemný večer," přáli si hosté Zámku. 

Už ve dveřích Zámku každého hosta vítala Darja Tomaniecová se skleničkou sektu a zvala k usazení ke stolu: "Restaurace se plní, přijměte pozvání a přeji příjemný večer."  

Šéf nesmí ani naznačovat

Samotný šéfkuchař Pohlreich průběh natáčení hodnotit nechtěl. "Nesmím se k natáčení pořadu do jeho vysílání vyjadřovat. Nechte se překvapit," řekl. 

Hosté byli spokojení

Jak Deník zjistil, kuchyně se pod náporem objednávek nezhroutila. Hosté v restauraci i na terase byli vesměs s jídlem spokojeni.

"Musím uznat, že jsem byl v očekávání, jak večer proběhne a ve finále jsem velmi příjemně překvapen. Objednal jsem si zámecký vývar s knedlíčky, nudlemi a zeleninou, a jako hlavní chod telecí řízek a šťouchané brambory. Manželka měla řecký talíř, tedy kuřecí souvlaki, grilované papriky, tzatziky, mletý biftek plněný fetou a pečené brambory. Oba jsme byli spokojení. Přestože se mi u hlavního chodu porce na talíři zprvu nezdála příliš velká, přece jen zasytila," vyjádřil své pocity z netradiční večeře na havířovském zámku ředitel Základní školy F. Hrubína a radní za KSČM Tomáš Ptáček. 

Čtěte také původní článek ze začátku natáčení: Zdeněk Pohlreich vaří na havířovském Zámku

Autor: Libor Běčák

26.9.2015
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ladislav Okleštěk
33

Hejtmanem olomouckého kraje je Okleštěk. Sesazený Košta asi ANO opustí

Ilustrační foto.

Cukrárna Šárka v Michálkovicích končí, hlavním důvodem je EET

DOTYK.CZ

Jako po válce. Podívejte se na kdysi výstavní čtvrť v Ostravě

Třeba to opravit a ne opustit! Těžko říci, zda sprejeři říkající si Deroj a Breck mysleli tyto slova vážně či ironicky. Nastříkali je každopádně mezi ruiny, které kdysi bývaly výstavními činžáky pro železničáře.

Česko zažilo neobvykle teplý den, teplota atakovala osmnáct stupňů

Na většině území Česka vystupovaly teploty na 10 až 15 stupňů Celsia, v Karviné, ale rtuť teploměru dosáhla až na 17,7 stupně. Teplotní rekordy pro 27. únor byly dnes překročeny na 20 ze 144 stanic měřících 30 a více let. Vyplývá to z informací na webu Českého hydrometeorologického ústavu. Podobně teplo bylo už v minulém týdnu ve čtvrtek.

Optimistické zprávy? Většina obchodníků je prý na EET připravena

Jak jsou na tom podnikatelé před druhou vlnou elektronické evidence tržeb? Podle Finanční správy většina připravena je. Autentizační údaje si dosud vyzvedlo 110.000 podnikatelů z odhadovaných 250.000, ne všichni z maloobchodu a velkoobchodu ale evidenci budou muset podléhat či ji od 1. března vykazovat, sdělila.

Student z Brna vymyslel jedinečný výpočet. Dostal cenu Wernera von Siemense

Už jako středoškolák chodil občas o prázdninách vypomáhat do Ústavu přístrojové techniky Akademie věd. „Hrozně mě to bavilo. Tak jsem u toho pak už zůstal," vzpomíná pětadvacetiletý Tomáš Pikálek. Jeho diplomové práci letos v únoru udělila porota prestižní cenu Wernera von Siemense pro mladé talentované vědce.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies