Záchranka byla vyslána k rodičce, u které se projevily příznaky blížícího se porodu. „Jednalo se o standardní výzvu k prodromům porodu u těhotné paní.

Porod se rozběhl již v době transportu a v okamžiku, kdy posádka rychlé zdravotnické pomoci dojížděla do nemocnice, paní porodila," potvrdil Deníku mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Novorozence i maminku si převzali zdravotníci porodního oddělení. „Maminka i její dcerka jsou v pořádku. Letos je to už třetí dítě, které se narodilo překotně doma nebo cestou do nemocnice," řekla primářka dětského oddělení havířovské nemocnice Dagmar Barnetová.

Jak doplnil mluvčí Humpl, porody v sanitkách nejsou zcela běžné, ale stávají se. „Obvykle rodičky do porodnice dovezeme před samotným porozením miminka, ale několikrát do roka porodí posádka v sanitě. Ještě vzácněji pak přímo doma nebo raritně v automobilu rodičů, jako letos před prázdninami na Opavsku," doplnil. 

Jeden z mimořádných porodů se odehrál také v Havířově. Mladá gamblerka začala rodit právě ve chvíli, kdy v herně hrála na automatech. Dítě ještě před příjezdem záchranky přivedla na svět servírka. O to více všechny šokovalo, že se matka dítěte vzdala.

Deník o případu informoval v článku: VIDEO: Ženu překvapil porod v restauraci. Servírka popisuje, jak pomáhala