"Jsme ve fázi stagnace. Neurologický vývoj není takový, jaký bychom si přáli," řekl Philippe Bianchi v rozhovoru pro francouzskou televizní stanici Canal+. "Pro mě je ale nejdůležitější, že Jules žije. Říkáme si, že kde je život, tam je naděje. Dodává nám sílu, že se o ten život pere. Víme ale také, že stát se může všechno, a tak myslíme i na to nejhorší. To je děsivé," uvedl.

Víkendový závod v Monte Carlu v něm vyvolal vzpomínky na synův životní úspěch. Deváté místo ve slavné městské Grand Prix bylo s převahou nejlepším výsledkem v jeho dvouletém působení v roli soutěžního jezdce v královské automobilové třídě.

"Byl jsem jedním z prvních, kdo ho mohl obejmout. Byl to neuvěřitelný moment. Když vystoupil z auta, jeho obličej, jak byl šťastný… To je vzpomínka, která mě v tuto chvíli znovu dojímá," řekl Bianchi starší.

Jules Bianchi havaroval 5. října na okruhu v Suzuce. Pětadvacetiletý jezdec stáje Marussia v dešti ztratil kontrolu nad vozem a vletěl do jeřábu, který odstraňoval jiný havarovaný monopost. Utrpěl při tom těžká zranění hlavy. V listopadu byl z Japonska převezen do nemocnice v Nice, kde je na jednotce intenzivní péče. Sám dýchá, orgány nepotřebují podpůrné přístroje, ale vědomí dosud nenabyl, občas zareaguje na dotek.