„Mám dobře našlápnuto, ale mistrem ještě nejsem,“ varuje Lacko. Euforii nepodlehl ani po desátém triumfu sezony, který přidal před zraky domácích fanoušků v Mostě. Na pódiu se objevil dvakrát. Díky zisku zlata a stříbra navýšil svůj náskok v celkové klasifikaci na 60 bodů. Mimochodem, to je maximální počet bodů, kolik se dá získat za celý víkend.

„Ještě je před námi hodně závodů a stát se může cokoliv. Na evropský titul ale čekám celou kariéru a doufám, že letos to konečně zlomím,“ modlí se dvaatřicetiletý Lacko.  

Mistrovství Evropy tahačů v Mostě.
Lacko jel bomby: Jsem úplně mokrej! V Mostě kooperoval s parťákem Vršeckým

Pro Lackův úspěch dělá všechno možné i jeho týmový kolega David Vršecký, který je dokonce dvojnásobným evropským šampionem. Vršecký se na okruhy vrátil po roční odmlce i proto, aby Lackovi na trati pomáhal. „Adam je dneska absolutní špička a zřejmě přišel jeho čas. Bylo by to super, kdyby získal titul. Mohly by se povést i týmy. Je o co hrát,“ říká Vršecký.

V Mostě zajel nejlepší výsledek sezony, když skončil druhý ve čtvrté jízdě. Buggyra tak živí naději i na triumf v Poháru konstruktérů. Prioritou číslo jedna je však individuální titul pro Lacka.

Dárek za titul? Manželka Lackovi porodí dítě

Adam Lacko u Buggyry kroutí čtvrtou sezonu a teď už konečně zažívá životní rok. Manažer týmu Jan Kalivoda si mne ruce, že Lacka angažoval. Dnes už si může říct, že to bylo správné rozhodnutí.

„Byl jsem mile překvapený, jaký je Adam závodník. Když se to povede dotáhnout k titulu, tak řeknu, že to byl luxusní přestup,“ usmívá se Kalivoda, který věří, že to Lacko dotáhne k titulu. „Pos… se dá všechno, to se jinak říct nedá. Ale Adam je tak vyspělý jezdec, že věřím tomu, že to dotáhne k titulu.“

Nejen pro Lacka, ale pro celý tým by to byla velká věc. Vždyť na titul Buggyra čeká už od roku 2009, kdy celkové vítězství obhájil Vršecký. Roudnický rodák dostal za premiérový triumf Ferrari. Co má Kalivoda přichystané pro Lacka? „Nechte se překvapit, něco vymyslíme. Zatím se tím nechceme zabývat, abychom se nerouhali.“

Lackova manželka Kateřina už má pro svého hrdinu dárek připravený. Příští rok se Lacko stane dvojnásobným otcem. „Buchty jsou v troubě,“ prozradila se smíchem Kateřina Lacko, která doprovází Lacka na všech závodech společně se synem Nicolasem. Teď už jen, aby to klaplo i na trati.

V rekreačním areálu Matylda v Mostě byly v neděli bruslařské závody
FOTO: Severočeši zvládli dva šampionáty najednou, závody tahačů i bruslařů