Mezi silnou konkurencí továrních týmů Škodovky se totiž pohybuje Václav Pech ml., který startuje na voze Mini John Cooper Works S2000. „Samozřejmě, že sem jedeme pro body. Uvědomujeme si ale, že je tady tovární tým Škodovky, který na domácí půdě určitě nebude chtít prohrát, a nic nedají zadarmo. Nepasujeme se tedy do role favoritů," avizuje Václav Pech.

Tomu se společně s jeho navigátorem Petrem Uhlem letos daří. Ve čtyřech závodech Mediasport mezinárodního mistrovství České republiky zatím byli vždy nejrychlejší. „V roce 2012, což byla naše první sezona s Mini, se nám na tomto voze vůbec nedařilo. Celý jsme ho tedy předělali, od podvozku, přes diferenciál po převodovku podle svých znalostí a zkušeností z předcházejících let," říká Pech.

„Auto začalo být spolehlivé a hlavně se mi na něm začalo velmi dobře jezdit. Takže důvodem letošních úspěchů je jednoznačně vytrvalá práce celého týmu," oceňuje šestinásobný český mistr ČR v rallye svoje stájové kolegy.

Bohemka je pro Pecha třešničkou

Loni skončil na Rallye Bohemia, která se nyní pojede už po jednačtyřicáté, těsně pod samotným vrcholem, když dojel na druhém místě. 

„Bohemka je taková třešnička sezony společně s Barum rallye. Někdo má radši Barumku, někdo Bohemku. Já mám neskutečně rád obě stejně," přiznává Pech. „Hlavně etapa kolem Liberecka je opravdu krásná. Uzoučké rychlostní zkoušky v horách jsou zážitek," vybírá osmatřicetiletý plzeňský rodák svoje oblíbené části trati.

Rallye Bohemia je však především známá jako velmi náročný závod. „Jezdecká příprava na zdejší trať je skutečně těžká. Rallye má široké čisté asfalty kolem Boleslavi a naopak úzké silničky na Liberecku," popisuje Pech profil trati. „Je dobré, že všechny asfaltové úseky jsou podobné kvality. Trať je ale velmi technická a zároveň hrozně rychlá. Charakterově opravdu od A po Z," shrnuje jezdec.

Kompletně rozebrali auto

Od poslední závodu v Hustopečích se svým týmem neměl dobu na přípravu na závod, který probíhá dva dny, nikterak dlouhou.

„Od Hustopečí jsme měli jen čtrnáct dnů. Auto jsme kompletně rozebrali a zase poskládali. Pracovali jsme dlouho do noci, abychom všechno stihli," vykládá Václav Pech, který doufá v dobrý výsledek. „Bude úspěch, když dojedeme. Kdybychom v místní konkurenci skončili do třetího místa, bylo by to skvělé," přeje si před startem.

JAN KAŠPAR