Vinou trestů pro několik jezdců za nebezpečnou jízdu v ranním zahřívacím tréninku se na startovním roštu posunul na patnáctou pozici a brzy po zahájení závodu na Okruhu Marca Simoncelliho se protlačil až na osmou pozici. Jenže ve čtvrtém kole spadl a klesl až na 23. místo. „Nakonec jsem na spěchání doplatil. Na brzdy do zatáčky osm to prostě ustřelilo a už jsem ležel. Než přiběhli maršálové, byl jsem na cestě na trať,“ popsal čtyřiadvacetiletý jezdec.

Znovu zahájil stíhací jízdu a také vinou pádů dalších jezdců poskočil na sedmou příčku. „Závod začal znova. Rytmus jsem měl pořád stejný a motorka skvěle fungovala. Za sedmé místo jsem moc šťastný,“ dodal Kornfeil, jemuž v průběžném pořadí patří 22. pozice.

Pro deváté vítězství v Moto3 si suverénně dojel Ital Romano Fenati. Ve třídě MotoGP vyhrál mistr světa Marc Márquez ze Španělska, jenž při nájezdu do posledního kola předjel Itala Danila Petrucciho. Brňan Karel Abraham spadl hned ve třetí zatáčce, pak sice pokračoval, ale s velkou ztrátou dojel poslední sedmnáctý.

Gerstl se svou formulí Toro Rosso posunul rekord Masarykova okruhu.
Gerstl se svou formulí Toro Rosso posunul rekord Masarykova okruhu