Webber letos startoval z prvního místa už v Monaku, kde byl ale nejrychlejším jezdcem kvalifikace Michael Schumacher. Ten tehdy kvůli trestu z předchozího závodu přišel o pět pozic, z čehož druhý Webber profitoval a z pole position si pak na slavném městském okruhu dojel pro vítězství.

V Koreji dokonale trefil svoje poslední kolo, ve kterém se zlepšil zhruba o půl sekundy. "Byl jsem za něj rád, z prvního místa se dobře startuje. Máme tu perfektní auto," radoval se Webber po zisku jedenácté pole position v kariéře.

Alonso bude v 16. závodě sezony bránit čtyřbodový náskok před Vettelem. Právě tito jezdci vyhráli oba dosavadní ročníky korejské Grand Prix. Prvenství obhajuje Vettel, který bude na okruhu Jongham usilovat o třetí vítězství za sebou po triumfech v Singapuru a Japonsku.

"Pro mě je dobré, že je vepředu Mark. Takhle budu mít Sebastiana v dosahu. Na startu se to ale může pořádně zamíchat," řekl Alonso.

Vítěz dvou ze tří tréninků Vettel prohrál boj o pole position o pouhých 74 tisícin. "Celkově můžeme být spokojení. V posledním kole mě na trati trochu rušil Felipe Massa, ale druhé místo ujde, to je v pořádku," konstatoval Vettel. Přiznal ale, že nesplnil cíl. "Tím byla pole position. Došlo tam zřejmě k nedorozumění v komunikaci, protože já to pochopil tak, že Massa už pojede do boxů. Najednou tam byl přede mnou; nic moc, když mi zrovna začalo měřené kolo," konstatoval Vettel.

Po neúspěchu v Japonsku tentokrát do finálové části kvalifikace postoupil i Michael Schumacher s mercedesem, byť nejlepší desítku nakonec jen uzavíral. Německý pilot, jenž po sezoně ukončí kariéru, zažil horkou chvilku při zastávce v boxech, když při výjezdu málem způsobil kolizi s projíždějícím Hamiltonem, protože jej zodpovědný mechanik vyslal na trať předčasně. Brit se stačil těsně vyhnout, tým Mercedes byl ale potrestán pokutou 10.000 eur.

"Naštěstí jsou ty uličky dost široké, a když mě (Hamilton) spatřil, vybral si tu správnou linii. Sorry, ale já ho ve slepém úhlu nemohl vidět," řekl Schumacher.

Kvalifikace na Velkou cenu Koreje, závod mistrovství světa vozů formule 1 v Jonghamu

1. Webber (Austr./Red Bull) 1:37,242, 2. Vettel (Něm./Red Bull) 1:37,316, 3. Hamilton (Brit./McLaren) 1:37,469, 4. Alonso (Šp./Ferrari) 1:37,534, 5. Räikkonen (Fin./Lotus) 1:37,625, 6. Massa (Braz./Ferrari) 1:37,884, 7. Grosjean (Fr./Lotus) 1:37,934, 8. Hülkenberg (Něm./Force India) 1:38,266, 9. Rosberg 1:38,361, 10. Schumacher (oba Něm./Mercedes) 1:38,513.