Pořadí se oproti pátku nezměnilo ani na dalších místech, ztráta Martina Prokopa na desáté pozici vzrostla na pět a půl minuty. Sám má k dobru téměř minutu před nejbližším pronásledovatelem, domácím Chrisem Atkinsonem.

Latvala ze sedmi rychlostních zkoušek ve druhé etapě vyhrál tři a směřuje k druhému vítězství v sezoně. Solberg byl nejrychlejší ve dvou testech a po jednom dílčím triumfu si připsali Loeb a čtvrtý muž celkové klasifikace Mads Östberg z Norska, který za Loebem zaostává o 19 sekund.

V neděli vyvrcholí soutěž šesti erzetami a Loeb už se smířil s tím, že bude přerušena jeho aktuální série šesti vítězství. "Můžeme doufat už jen v souboj s Petterem (o druhé místo), ale ten byl dnes velmi rychlý. Jsme třetí a to není tak špatné," řekl Loeb, jenž usiluje o devátý titul mistra světa.

Britská rallye, desátý díl MS v automobilových soutěžích - po 2. etapě:

1. Latvala, Anttila (Fin./Ford Fiesta) 2:18:05,3, 2. P. Solberg, Patterson (Nor., Brit./Ford Fiesta) -24,5, 3. Loeb, Elena (Fr., Mon./Citroën DS3) -30,9, 4. Östberg, Andersson (Nor., Švéd./Ford Fiesta) -49,9, 5. Hirvonen, Lehtinen (Fin./Citröen DS3) -1:22,4, 6. Tänak, Sikk (Est./Ford Fiesta) -1:34,4, …10. Prokop, Hrůza (ČR/Ford Fiesta) -5:29,2.