Libor Podmol navázal na výkon ze sobotního večera, ve kterém předvedl dva bodyvarialy. Také v neděli na nejtěžší triky, při kterých jezdci provedou otočku nad letící motorkou, český závodník nejvíce sázel.

Čtěte také: Pilát vstoupil do freestylového MS druhým místem v Basileji

"Podařilo se mi je ale dát technicky mnohem čistěji, což bylo rozhodující," uvedl Podmol, který v sobotu skončil o čtyři body na druhém místě. Protože chtěl druhý den v Berlíně vyhrát, zařadil mistr světa z roku 2010 do jízdy skok z takzvané quarter pipe rampy.

"Všechno jsem provedl perfektně, čímž jsem na Melera vytvořil velký tlak. Možná i z toho důvodu při posledním triku chyboval, nenajel do něj včas," popsal Podmol, který v celkovém pořadí ztrácí po třech závodech na Melera pouhé dva body.

Právě Podmol je jediný freestyle motokrosař, který dokázal trojnásobného mistra světa v posledních dvou sezonách porazit. "Jsme teď hlavní favoriti. Po fantastickém víkendu v Berlíně jsem všem ukázal, že to s útokem na titul myslím vážně," dodal loňský vítěz prestižních X-Games.

Odstranil zbrklost

Přitom po úvodním letošním závodě ve švýcarské Basileji a pádu neskrýval Podmol otrávenost. Už poněkolikáté provedl totiž chybu při závěrečném triku. "Bylo hodně důležité, že jsem tuhle zbrklost před závody v Berlíně odstranil. Zaměřil jsem se na to během tréninků ve Španělsku, vše jsem také konzultoval s mým mentorem, doktorem Rulcem," řekl Podmol.

Do seriálu mistrovství světa se po odmlce vrátil Torres. V Berlíně se prezentoval druhým a třetím místem. "Bavil jsem se s ním a chtěl by se zúčastňovat dalších závodů," dodal Podmol.

Další závod mistrovství světa se uskuteční 25. března v Krakově.

Nepřehlédněte: Freestylový motokrosař Podmol byl druhý v závodě MS v Berlíně