Pořadatelé připravili trať s pěti rychlostmi zkouškami, poslední však museli z bezpečnostních důvodů zrušit. Kostka nakonec porazil Kočiho o téměř půl minuty, Štajf ztratil dalších dvanáct sekund.

"Ráno to nevypadalo nejlépe, protože byla velká zima a já jel poprvé s pneumatikami, se kterými nemám zkušenosti. V první erzetě jsem si jen osahával asfalt, ale pak jsem chytil rytmus a dařilo se mi jet rychle a bez problémů," řekl Kostka.

Z výhry měl radost i proto, že vedení týmu Rufa Sport, za který jel, jej na start vyslalo s cílem, aby skončil první. "Se stejným cílem pojedu i příští sobotu Mikulášskou rallye ve Slušovicích, což je pro mě domácí závod," dodal Kostka.

Rozlučka s porschem

Mezi nejpopulárnější účastníky Pražského rallysprintu patří Václav Pech, který závod již desetkrát vyhrál. Letos pro něj soutěž byla zároveň rozlučkou s vozem Porsche 997 GT3, v příštím roce totiž bude jezdit s fordem. Ve třetí erzetě ale ulomil kolo a v dalším měřeném testu jej definitivně zastavily technické problémy.

"Loučení s porsche neproběhlo podle představ," litoval Pech, jenž dnes zároveň slaví 40. narozeniny. "Chtěl jsem se předvést divákům a udělal jsem chybu. Trefil jsem vysoký obrubník a urazil levé přední kolo plus poškodil chladič. Mechanici to dokázali opravit, ale pak mi praskla přední poloosa," řekl Pech.

Výsledky Pražského rallysprintu:

1. T. Kostka, L. Kučera (Ford Focus WRC) 23:09,3, 2. Koči, L. Kostka (Ford Fiesta R5) -29,3, 3. Štajf, Janeček (Škoda Fabia R5) -41,7, 4. Valoušek, Foltán (Škoda Fabia R5) -43,6, 5. Bisaha, Hovorka (Ford Fiesta R5) -55,3, 6. Trněný, Dörr (Škoda Fabia) -1:04,5.

PSALI JSME: Pech před Pražským rallysprintem: Bylo by super slavit čtyřicítku i vítězství