I přesto, že Valencie patří mezi oblíbené tratě Jakuba Smrže, českému motocyklistovi se tam poslední dobou příliš nedaří

Navíc se začíná zdát, že čtrnáctá pozice v cíli je mu na španělském okruhu už souzená.

Letos vše napovídalo tomu, že může mířit mnohem výš, ale neustálý problém s nastavením předního pérování, na který se týmu po celý víkend nepodařilo najít lék, vše značně zkomplikoval.

V prvním závodě byl jezdec sedlající Ducati po relativně dobrém úvodu na dvanáctém místě, ale pak přišel v nájezdu do šesté zatáčky pád a s ním i další nápor na nedoléčené rameno z Kataru.

„Jízdu se mi podařilo rozjet docela dobře, jenže hodně jsem ztratil, když přede mnou spadl Johnathan Rea. Podařilo se mi včas zareagovat a vyhnout se mu, ale při úhybném manévru jsem hodně ztratil a předjelo mne pár jezdců. Po pár úvodních kolech se mi začal zavírat předek v nájezdu do levých zatáček. I když jsem se s tím snažil bojovat, nakonec z toho byl pád,“ uvedl jihočeský závodník.

V druhé jízdě se po složitém úvodu dobrou stíhací jízdou probojoval na bodovanou pozici – právě tu čtrnáctou.

„V druhé jízdě jsem bohužel nepočítal s tím, že nás budou tak dlouho držet na světlech a strašně jsem přehřál spojku, takže start nebyl vůbec ideální. Kvůli tomu jsem se zapletl mezi domácího Xause a Davida Checu a než se mi podařilo od nich odpoutat měl jsem už velkou ztrátu,“ vysvětlil Jakub Smrž.

„Od půlky závodu se opět začala opakovat nervozita s předním kolem, která se stále stupňovala a tak jsem nakonec víceméně dojel na jistotu. Je to škoda, protože jsem propadl o další pozici v průběžném hodnocení a bodová ztráta na první desítku se podstatně zvětšila,“ dodal.

Český závodník tak odjel z Valencie na průběžné šestnácté pozici s cílem spravit si chuť ve svém oblíbeném Assenu V Nizozemsku se jede 26. dubna.