„Jak jsme uváděli již před startem, hlavním důvodem účasti na Silk Way Rally bylo testování na další ročník Dakaru, což jsme splnili. To, že Martin dokázal prohánět tým Kamazu skoro až do konce je jen potvrzením toho, že jdeme správným směrem. Nebýt té 12. etapy, kdo ví kam až by to dotáhl. To se ale v motorsportu stává,“ řekl manažer Jan Kalivoda.

Filip Podmol.
Dvojité salto. Předvede mladší Podmol nejtěžší trik?

V sobotu byl v čínském městě Xi´an letošní ročník rally Hedvábná stezka ukončen. Vše změnila zmiňovaná 12. etapa. Prasklý monoblok řízení v těžko přístupném dunovém terénu připravil Kolomého o možnost bojovat o podiové umístění. Po 100 hodinové penalizaci z této etapy dokončil závod na 11. místě.

„V pondělí ráno přiletí domů, tak je přivítáme, necháme chvilku odpočinout a v následujících dnech začneme vyhodnocovat data, tak abychom na Dakar byli řádně připraveni,“ dodal Kalivoda.

„Byla to pro nás výzva. Nikdy jsem nic podobného nejel, i když jsme na ní byl asi před deseti lety jako mechanik. Tehdy se končilo v Turkmenistánu. Chtěl jsme si to zkusit a musím říct, že to byla asi jedna z nejtěžších soutěží, kterou jsem kdy jel. S ohledem na náročnost a délku kilometrů. Byla hodně zajímavá,“ řekl Kolomý.

Českého pilota čeká ještě před lednovým Dakarem v srpnu offroadový závod Hungarian Baja. „Musíme ještě pár věcí doladit, ale myslím, že bychom mohli na Dakaru něco ukázat,“ dodal Kolomý.

Barum rally. Ilustrační foto.
Zlínská Barum Rally se kvůli prasatům rušit nebude