Na Mikulášskou show se přišly ve čtvrtek vpodvečer podívat stovky lidí. Náměstí T. G. Masaryka obsadili především rodiče s malými dětmi.

„Budliky, budliky, my jsme čerti z pekla," zpívaly společně s Pavlem Novákem jeden mikulášský hit za druhým nadšené děti. Na podiu se krátce objevil také primátor Jiří Lajtoch, aby pokřtil nové kalendáře města se sportovními snímky fotografů. Ten také předal ceny vítězům soutěže města o nejhezčí fototografii s Žerotínskou tematikou. Přestože ho Pavel Novák představil jako největšího Belzebuba, děti se ho nebály, a primátor se tomu i zasmál.

Mikulášskou nadílku trochu jinak si užily také děti, které si přišly do Městského domu nakreslit obrázek s Lubomírem Dostálem.

„Akci s názvem Čertování jsme vyzkoušeli vůbec poprvé a doufáme, že se z ní stane tradice. Děti si mohly vybrat různé techniky, kreslí pastelkami, tužkou, ale dělají i linoryty," přiblížil Lubomír Dostál.

„Chceme to trochu odlehčit, takže čerti, které ztvárňují děti, jsou spíše humornou karikaturou pekelných bytostí," uzavřel kreslíř.