„Hlídka, která prováděla kontrolu v Kojetínské ulici u nádraží, chtěla nejprve řidiče renaultu zastavit s pomocí výstražného světelného a zvukového zařízení. Šofér na to ale nijak nereagoval a začal ujíždět," popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová. Auto vjelo pod železniční most a pokračovalo dál směrem do Husovy ulice, kde zastavilo ve dvorním traktu. Výjezd už ale řidiči zatarasil služební vůz.

Jeden z policistů šel směrem k řidiči a vyzval ho, aby vystoupil z auta. Žádné reakce se ale nedočkal a muž neuposlechl ani poté, co mu strážci zákona pohrozili použitím donucovacích prostředků. K tomu nakonec museli stejně přistoupit.

„Útočník během zásahu bodl jednoho z policistů injekční stříkačkou i s jehlou do dlaně. Zraněný policista proto musel vyhledat lékařské ošetření, " řekla.

Agresivního pachatele zklidnila až nasazená pouta. Při přetahované se lehce zranil i druhý z policistů, jehož úraz si vyžádá dobu léčení na deset dní.

Vyšetřovatelé zjistili, že je pachatel uživatelem omamných a psychotropních látek a nevlastní řidičské oprávnění. Až do roku 2014 mu byl totiž vysloven zákaz řízení motorových vozidel.

„Provedený test navíc prokázal, že usedl za volant pod vlivem omamné a psychotropní látky," dodala. Muž je podezřelý z násilí proti úřední osobě a maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až šest let odnětí svobody.