Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Čokoládová, vanilková, jahodová! Prostějovanům chutná klasika

Prostějov /ANKETA/ – Sluneční paprsky a teplé počasí nevylákalo lidi od televizních obrazovek jen do přírody či na zahrádku, ale i ke stánkům s chladivou pochoutkou. Podle prostějovských zmrzlinářů většina zákazníků nerada experimentuje a dává přednost klasice. Nejvíc na odbyt jde čokoládová a vanilková zmrzlina.

25.4.2013 1
SDÍLEJ:

V Prostějově na zmrzliněFoto: DENÍK/Hanka Masaříková

„Prodej zmrzliny se již dá srovnat s tím, jaký máme přes léto. Tvoří se nám fronty až k muzeu," řekla s úsměvem v úterý dopoledne Lenka Fojtková z cukrárny Florida.

„Na odbyt jdou všechny druhy, ale mezi favority patří klasika, jako je vanilková, čokoládová, jahodová, oříšková, šmoulová, citrónová, punčová či pistáciová," dodala Lenka Fojtková.

Fronta zákazníků se v úterý tvořila i před cukrárnou Aida.

„Prodej zmrzliny je v plném proudu a jde na odbyt. Lidé mají nejvíce rádi čokoládovou, citrónovou, vanilkovou a jahodovou," potvrdil zaměstnanec cukrárny.

Mraženou pochoutku nabídnou jejich milovníkům i v Kavárně Atrium.

„Kromě vanilkové a čokoládové jsou v oblibě i netradiční druhy, jako je karamelová, oříšková, skořicová nebo s příchutí vlašského ořechu," řekla majitelka kavárny Jana Šimková.

Na průzkum po prostějovských kavárnách a cukrárnách vyrazil i Samuel Šiler s Natálií Kubištíkovou.

„Obešli jsme tři cukrárny a v každé z nich jsme si dali zmrzlinu. I když v žádné cukrárně nebyla zmrzlina špatná, nejvíc nám chutnala z Aidy," shodli se studenti prostějovské Střední odborné školy podnikání a obchodu.

„Nejvíc mi chutná cookies zmrzlina," přiznala se Natálie Kubištíková, zatímco její spolužák zvolil jahodovou příchuť. 

Autor: Hana Masaříková

Jaká zmrzlina nejvíce chutná vám?

1. Ananasová

0 %

2. Banánová

1 %

3. Borůvková

1 %

4. Citrónová

11 %

5. Cookies

3 %

6. Černý rybíz

2 %

7. Čokoládová

14 %

8. Jahodová

5 %

9. Jogurtová

4 %

10. Kávová

3 %

11. Kokosová

2 %

12. Malinová

0 %

13. Melounová

2 %

14. Meruňková

1 %

15. Míša

0 %

16. Nugátová

0 %

17. Oříšková

2 %

18. Pistáciová

7 %

19. Punčová

6 %

20. Stracciatella

3 %

21. Šmoulová

0 %

22. Vanilková

27 %

23. Višňová

5 %

24. Jiná, tu moji Nej jsem v nabídce nenašel

4 %

Hlasovalo: 177

Anketa byla ukončena

25.4.2013 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto
9

Další napětí mezi Íránem a USA? Írán úspěšně otestoval novou balistickou střelu

Sklizeň švestek. Ilustrační foto.
14

Švestky z městské zahrádky. Ze stromů lze ovoce česat zdarma

Petr Fiala: Vyčistíme právní džungli, ve které se už nikdo nevyzná

Převzal finančně rozvrácenou stranu s mizernou pověstí, na níž se podepsali jak regionální kmotři, tak expremiérova milenka Jana Nagyová. ODS před posledními volbami nebyla v dobré kondici, a pokud je nyní opět nejsilnějším hráčem v pravicové části kolbiště, má na tom velkou zásluhu emeritní rektor Masarykovy univerzity v Brně Petr Fiala, který v roli předsedy vrátil občanským demokratům serióznost a hlavně ideovou náplň.

Komentář Tomáše Procházky: Klíčové volby. Německo hot, Česko čehý

Poledne co poledne otevřel modrou krabičku a vyndal z ní housku. Vždy se dvěma plátky stejného salámu a okurkou. Banální historka o spolužákovi z mých středoškolských let v Německu jako by do jisté míry symbolizovala nedělní volby. Proč ochutnávat něco jiného, když osvědčené šmakuje?

Když nemáte máslo, tak tam dejte sádlo. Deník srovnal ceny alternativ k máslu

/INFOGRAFIKA/ Při pohledu na titulní strany deníků či strkanice v obchodech by se mohlo zdát, že Česko zasáhla máslová apokalypsa. Čtvrtkilová kostka se prodává v průměru za 52 korun, za poslední dva roky cena narostla skoro o 15 korun. Výrazně prý proto zdraží i vánoční cukroví.

Prohraná sázka fotbalového fanouška: Z Žižkova pěšky až do Pardubic

Na fotbalový zápas na hřišti soupeře fanoušci většinou cestují auty, vlaky nebo autobusy. Může se ale stát, že se jeden z fanoušků vsadí s hráčem svého klubu… A prohraje.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení