VYBERTE SI REGION

Čokoládová, vanilková, jahodová! Prostějovanům chutná klasika

Prostějov /ANKETA/ – Sluneční paprsky a teplé počasí nevylákalo lidi od televizních obrazovek jen do přírody či na zahrádku, ale i ke stánkům s chladivou pochoutkou. Podle prostějovských zmrzlinářů většina zákazníků nerada experimentuje a dává přednost klasice. Nejvíc na odbyt jde čokoládová a vanilková zmrzlina.

25.4.2013 1
SDÍLEJ:
Fotogalerie
5 fotografií
V Prostějově na zmrzlině

V Prostějově na zmrzliněFoto: DENÍK/Hanka Masaříková

„Prodej zmrzliny se již dá srovnat s tím, jaký máme přes léto. Tvoří se nám fronty až k muzeu," řekla s úsměvem v úterý dopoledne Lenka Fojtková z cukrárny Florida.

„Na odbyt jdou všechny druhy, ale mezi favority patří klasika, jako je vanilková, čokoládová, jahodová, oříšková, šmoulová, citrónová, punčová či pistáciová," dodala Lenka Fojtková.

Fronta zákazníků se v úterý tvořila i před cukrárnou Aida.

„Prodej zmrzliny je v plném proudu a jde na odbyt. Lidé mají nejvíce rádi čokoládovou, citrónovou, vanilkovou a jahodovou," potvrdil zaměstnanec cukrárny.

Mraženou pochoutku nabídnou jejich milovníkům i v Kavárně Atrium.

„Kromě vanilkové a čokoládové jsou v oblibě i netradiční druhy, jako je karamelová, oříšková, skořicová nebo s příchutí vlašského ořechu," řekla majitelka kavárny Jana Šimková.

Na průzkum po prostějovských kavárnách a cukrárnách vyrazil i Samuel Šiler s Natálií Kubištíkovou.

„Obešli jsme tři cukrárny a v každé z nich jsme si dali zmrzlinu. I když v žádné cukrárně nebyla zmrzlina špatná, nejvíc nám chutnala z Aidy," shodli se studenti prostějovské Střední odborné školy podnikání a obchodu.

„Nejvíc mi chutná cookies zmrzlina," přiznala se Natálie Kubištíková, zatímco její spolužák zvolil jahodovou příchuť. 

Autor: Hana Masaříková

Jaká zmrzlina nejvíce chutná vám?

1. Ananasová

0 %

2. Banánová

1 %

3. Borůvková

1 %

4. Citrónová

11 %

5. Cookies

3 %

6. Černý rybíz

2 %

7. Čokoládová

14 %

8. Jahodová

5 %

9. Jogurtová

4 %

10. Kávová

3 %

11. Kokosová

2 %

12. Malinová

0 %

13. Melounová

2 %

14. Meruňková

1 %

15. Míša

0 %

16. Nugátová

0 %

17. Oříšková

2 %

18. Pistáciová

7 %

19. Punčová

6 %

20. Stracciatella

3 %

21. Šmoulová

0 %

22. Vanilková

27 %

23. Višňová

5 %

24. Jiná, tu moji Nej jsem v nabídce nenašel

4 %

Hlasovalo: 177

Anketa byla ukončena

25.4.2013 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.
5 18

Poslanec ČSSD chce od Babiše vědět, kde vzal peníze na dluhopisy

Platforma Bez komunistů.cz. uspořádala v Praze shromáždění k odkazu Jana Palacha.
3

Na památku Palacha, v den jeho smrti, si lidé zapalovali svíčky

AKTUALIZOVÁNO

Podívejte se na pustý stadion před zbouráním. Nástupce je ve hvězdách

Nadšený řev fanoušků vítězného týmu se rozléhal brněnským zimním stadionem za Lužánkami, když domácí hokejisté Rudé hvězdy, dnešní Komety, poprvé doma před Brňany přebírali mistrovský titul. Tehdy se psal rok 1957 a stadion měl za sebou deset let fungování a před sebou ještě mnoho radosti i smutků fanoušků brněnských hokejistů. Nyní, sedmdesát let od slavnostního otevření stadionu, už na něj odkazuje jen název zastávky hromadné dopravy. Slibovaná nová aréna je v nedohlednu.

Vicekancléř Gabriel: AfD se radikalizuje, měla by ji sledovat kontrarozvědka

Berlín - Německý vicekancléř Sigmar Gabriel navrhuje, aby německou protiimigrační stranu Alternativa pro Německo (AfD) sledovala tajná služba. Reaguje tak na hojně kritizované výroky představitele AfD Björna Höckeho, který vyjádřil nelibost nad přítomností památníku holokaustu v Berlíně.

Lavina na italský hotel spadla, když už hosté měli sbaleno

Řím - Hosté italského hotelu Rigopiano měli v okamžiku pádu ničivé laviny sbalené kufry a budovu na úpatí pohoří Gran Sasso se chystali opustit. Museli ale počkat, dokud sněžný pluh neodstraní sníh, který zablokoval přístupovou cestu. Italskému listu La Repubblica to dnes řekl Quintino Marcella, přítel a zaměstnavatel jednoho ze dvou přeživších, kuchaře Giampiera Pareteho, který byl v hotelu s rodinou na dovolené.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies