Čtvrteční přenos bude zajišťovat město ve spolupráci se spřátelenými firmami a s využitím zázemí naplánovaných akcí.

„Ano, ve čtvrtek projekce na Horním náměstí bude," potvrdila Daniela Horňáková, vedoucí odboru vnějších vztahů a informací olomouckého magistrátu.

Podle jejích slov přijde projekce město na třicet tisíc korun.

„Podařilo se nám snížit náklady na minimum tím, že jsme se například dohodli s Rádiem Haná, které nám udělá zdarma ozvučení a doprovodné moderování. Vzhledem k tomu, že se zde bude od pátku připravovat zázemí pro půlmaratón, budeme s organizačním týmem po dohodě moct využít například přenosné toalety. Jeřáb, který bude držet velkoplošnou obrazovku bude zase ze staveniště na Dolním náměstí," vyjmenovala Horňáková.

Jestli budou přímé přenosy na Horním náměstí pokračovat, bude kromě výsledku českých fotbalistů záležet jednak na vedení města, ale i na čtvrtečním zájmu samotných fanoušků.

„Předpokládáme, že by projekce při úspěších národního týmu pokračovaly. Rada města však musí schválit případné potřebné náklady na promítání. Taky se uvidí, jaký bude zájem z řad diváků. Domnívám se, že se bude zvyšovat, pokud se fotbalistům bude dařit," uzavřela Horňáková.