VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Grand Restaurant Festival v Olomouci. Podívejte se, jaké dobroty nabídne

Olomouc – „Nejezte blbě!" vyzývá čtvrtý ročník Grand Restaurant Festivalu, kterého se od 15. ledna účastní šest restaurací v Olomouci.

8.1.2013 14
SDÍLEJ:
Fotogalerie
11 fotografií

Pozvánka na Grand Restaurant Festival v Olomouci: Filet z mořského ďasa v uzeném vepřovém líčku na blanšírovaném mangoldu s topinamburovými rösti a omáčkou z pečených červených paprik.Foto: DENÍK/Jiří Kopáč

„Myšlenkou festivalu je umožnit komukoliv, kdo má zájem o kvalitní gastronomii, aby navštívil nejlepší a zároveň leckdy dražší podniky a to za symbolické ceny. Chceme prezentovat nejenom kvalitní restaurace, ale také farmy a tradiční suroviny," vysvětlil organizátor festivalu Pavel Maurer.

Za rozumnou cenu mohou milovníci dobrého jídla ochutnat třeba kachní prsíčka na medu, telecí líčka nebo filet z mořského ďasa.

„Spojili jsme se s několika skvělými restauracemi, které na naši žádost vytvořili vlastní tříchodové menu za zvýhodněné ceny," dodal Pavel Maurer.

Devět šéfkuchařů Olomouckého kraje připravilo pro gurmány menu plné luxusních delikates, které uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky.

Pro zákazníky jsou připraveny tři varianty festivalové ochutnávky, které se pohybují v cenovém rozmezí od 200 do 600 korun.

S nimi se mohou setkat nejen v olomouckých podnicích Abasta!, Trinity hotel, Oliva, Gastroland, Vila Primavesi či Moravská restaurace, ale i ve třech restauracích v kraji: Hotel Jana a U Labutě v Přerově a ve Velkém Újezdu v restauraci Myslivna penzion.

„Součástí festivalu jsou také speciální „Mňam balíčly", „Mňam Busy" a „Mňam Vlaky", které mohou být spojeny i s několikadenním pobytem. Snažíme se tak lidi přimět, aby se za gasto zážitkem vydali i mimo svoje město," vysvětlil Pavel Maurer.

Grand Restaurant Festival potrvá do 28. února.

Grand Restaurant Festival 2013 - na čem si v Olomouci pochutnáte

Abasta!

Květová špička dušená na červeném víně sous-vide s bramborovou roládkou se špenátem a zauzenou slaninou

Konfitovaná kachní prsíčka s omáčkou z černých bezinek a rakytníku, doplněná domácími bramborovými vaflemi

Grilovaný filet z candáta na lístku estragonu s variací omáček z pečených paprik zjemněných smetanou, podávaný s divokou rýží

Gastroland

Telecí líčka na červeném víně ovoněná švestkovými povidly s bramborovým pyré

Tvarohové knedlíky s rebarborovou omáčkou a karamelizovanými jablíčky přelité perníkovým máslem a zakysanou smetanou

Filátko ze pstruha duhového na citrónovém tymiánu se salátkem frisée a rucola, malinovým dresingem podávané s bramborovo-celerovými rösti

Moravská restaurace

Telecí pavouček na pravých hříbkách s bílou rýží

Kachní prsíčka na medu, červené zelí s brusinkami a variace domácích knedlíků

Domácí lívanečky s borůvkami a našlehanou smetanou

Oliva (v hotelu Ibis)

Telecí galantina glazovaná v telecím fondu s macerovanymi šalotkami ve francouzském víně a konfitovaným bramborem v husím sádle

Filet z mořského ďasa v uzeném vepřovém líčku na blanšírovaném mangoldu s topinamburovými rösti a omáčkou z pečených červených paprik

Marinované carpaccio z červené řepy z "Dobrozemě" s panna cottou z kozího sýra z beskydské farmy

Trinity hotel

Králičí stehýnko na zelenině s kaštanovou nádivkou, dýňovo-bramborovým pyré s opečeným rozmarýnem, smetanová omáčka

Domácí moravské uzené lehce podušené v demi glace s mladou cibulkou na listovém špenátu, kroupové rizoto s houbami

Rostbeef z plemene Angus na lůžku z teplé zeleniny s omáčkou se zeleným pepřem

Vila Primavesi

Špalíček z vepřové panenky marinovaný v tymiánu na houbovém rizotu

Pošírovaný filet z norského lososa na kapustě lehce podušené se slaninkou a grilovanou polentou

Konfitované kachní stehno s bystročickým kysaným zelím a bramborovou roládou plněnou vídeňskou cibulkou

Více info na webu Grand Restaurant Festivalu

Kristýna Kovaříková

Autor: Redakce

8.1.2013 VSTUP DO DISKUSE 14
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Angela Merkelová
AKTUALIZOVÁNO
5 7

První letošní úspěch Merkelové ve volbách. CDU jasně uspěla v Sársku

Masarykův onkologický ústav. Ilustrační foto.
14

Odpadky vedle onkologie? Absurdní, tvrdí ředitel ústavu

AKTUALIZOVÁNO

Nejlepší poločas v historii ČR! Fotbalisté zničili San Marino šesti góly

/OD ZVLÁŠTNÍHO ZPRAVODAJE DENÍKU/ Povinné vítězství vyšperkované šesti góly. Čeští fotbalisté pod vedením trenéra Karla Jarolíma potvrdili roli favorita a na půdě San Marina zvítězili vysoko 6:0. V pátém duelu kvalifikace mistrovství světa si tak připsali druhou výhru. V Serravalle dokonce odehráli nejlepší půli v historii, fotbalovému trpaslíkovi vystřelili do pauzy pět branek.

Muž zemřel přímo na zastávce. Nezachránili ho řidič, kolemjdoucí ani lékaři

Plzeňští policisté vyjížděli krátce před nedělní půl desátou dopolední do Dopravní ulice na Nové Hospodě. Na zastávce MHD tam ležel 70letý muž bez známek života.

AKTUALIZOVÁNO

Vojenský konvoj dnes opustil ČR. Před kasárnami zasahovala policie

Konvoj americké a britské armády má za sebou přesun přes Českou republiku. Poslední, sedmá část konvoje překročila přechod do Polska v Náchodě po 15:00. Vojáci jeli přes ČR od soboty. Vojenská kolona čítající 125 vozidel a 550 lidí se přes Česko přesouvala z Německa do Polska, kde by vojáci měli působit v rámci snahy NATO o posílení svých východních členů.

Ostrava je u filmařů stále oblíbenější. Město láká domácí i zahraniční tvůrce

/FOTOGALERIE/ Nejenom architektonické skvosty Prahy nebo malebná jihočeská krajina či moravské vinice, ale také město Ostrava jako atraktivní lokalita láká domácí i zahraniční filmaře při natáčení filmů i televizních seriálů.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies