VYBERTE SI REGION

Grand Restaurant Festival v Olomouci. Podívejte se, jaké dobroty nabídne

Olomouc – „Nejezte blbě!" vyzývá čtvrtý ročník Grand Restaurant Festivalu, kterého se od 15. ledna účastní šest restaurací v Olomouci.

8.1.2013 14
SDÍLEJ:
Fotogalerie
11 fotografií
Pozvánka na Grand Restaurant Festival v Olomouci: Filet z mořského ďasa v uzeném vepřovém líčku na blanšírovaném mangoldu s topinamburovými rösti a omáčkou z pečených červených paprik.

Pozvánka na Grand Restaurant Festival v Olomouci: Filet z mořského ďasa v uzeném vepřovém líčku na blanšírovaném mangoldu s topinamburovými rösti a omáčkou z pečených červených paprik.Foto: DENÍK/Jiří Kopáč

„Myšlenkou festivalu je umožnit komukoliv, kdo má zájem o kvalitní gastronomii, aby navštívil nejlepší a zároveň leckdy dražší podniky a to za symbolické ceny. Chceme prezentovat nejenom kvalitní restaurace, ale také farmy a tradiční suroviny," vysvětlil organizátor festivalu Pavel Maurer.

Za rozumnou cenu mohou milovníci dobrého jídla ochutnat třeba kachní prsíčka na medu, telecí líčka nebo filet z mořského ďasa.

„Spojili jsme se s několika skvělými restauracemi, které na naši žádost vytvořili vlastní tříchodové menu za zvýhodněné ceny," dodal Pavel Maurer.

Devět šéfkuchařů Olomouckého kraje připravilo pro gurmány menu plné luxusních delikates, které uspokojí i ty nejmlsnější jazýčky.

Pro zákazníky jsou připraveny tři varianty festivalové ochutnávky, které se pohybují v cenovém rozmezí od 200 do 600 korun.

S nimi se mohou setkat nejen v olomouckých podnicích Abasta!, Trinity hotel, Oliva, Gastroland, Vila Primavesi či Moravská restaurace, ale i ve třech restauracích v kraji: Hotel Jana a U Labutě v Přerově a ve Velkém Újezdu v restauraci Myslivna penzion.

„Součástí festivalu jsou také speciální „Mňam balíčly", „Mňam Busy" a „Mňam Vlaky", které mohou být spojeny i s několikadenním pobytem. Snažíme se tak lidi přimět, aby se za gasto zážitkem vydali i mimo svoje město," vysvětlil Pavel Maurer.

Grand Restaurant Festival potrvá do 28. února.

Grand Restaurant Festival 2013 - na čem si v Olomouci pochutnáte

Abasta!

Květová špička dušená na červeném víně sous-vide s bramborovou roládkou se špenátem a zauzenou slaninou

Konfitovaná kachní prsíčka s omáčkou z černých bezinek a rakytníku, doplněná domácími bramborovými vaflemi

Grilovaný filet z candáta na lístku estragonu s variací omáček z pečených paprik zjemněných smetanou, podávaný s divokou rýží

Gastroland

Telecí líčka na červeném víně ovoněná švestkovými povidly s bramborovým pyré

Tvarohové knedlíky s rebarborovou omáčkou a karamelizovanými jablíčky přelité perníkovým máslem a zakysanou smetanou

Filátko ze pstruha duhového na citrónovém tymiánu se salátkem frisée a rucola, malinovým dresingem podávané s bramborovo-celerovými rösti

Moravská restaurace

Telecí pavouček na pravých hříbkách s bílou rýží

Kachní prsíčka na medu, červené zelí s brusinkami a variace domácích knedlíků

Domácí lívanečky s borůvkami a našlehanou smetanou

Oliva (v hotelu Ibis)

Telecí galantina glazovaná v telecím fondu s macerovanymi šalotkami ve francouzském víně a konfitovaným bramborem v husím sádle

Filet z mořského ďasa v uzeném vepřovém líčku na blanšírovaném mangoldu s topinamburovými rösti a omáčkou z pečených červených paprik

Marinované carpaccio z červené řepy z "Dobrozemě" s panna cottou z kozího sýra z beskydské farmy

Trinity hotel

Králičí stehýnko na zelenině s kaštanovou nádivkou, dýňovo-bramborovým pyré s opečeným rozmarýnem, smetanová omáčka

Domácí moravské uzené lehce podušené v demi glace s mladou cibulkou na listovém špenátu, kroupové rizoto s houbami

Rostbeef z plemene Angus na lůžku z teplé zeleniny s omáčkou se zeleným pepřem

Vila Primavesi

Špalíček z vepřové panenky marinovaný v tymiánu na houbovém rizotu

Pošírovaný filet z norského lososa na kapustě lehce podušené se slaninkou a grilovanou polentou

Konfitované kachní stehno s bystročickým kysaným zelím a bramborovou roládou plněnou vídeňskou cibulkou

Více info na webu Grand Restaurant Festivalu

Kristýna Kovaříková

Autor: Redakce

8.1.2013 VSTUP DO DISKUSE 14
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Bugatti už prodalo 220 nových Chironů. Kupci na auto mohou čekat i tři roky

Od představení modelu Chiron v březnu letošního roku už automobilka Bugatti našla kupce pro 220 exemplářů tohoto nástupce legendárního Veyronu. Z auta se však zatím raduje jediný zákazník, všichni ostatní ještě musejí čekat.

Zmlátil dvě ženy. Zdržely jej ve prý ve frontě u pokladny

Pardubice - Z výtržnictví obvinila pardubická policie 47letého muže, který měl zmlátit dvě ženy. Jednu vážně zranil.

EET padá na zákazníky, restaurace zdražují

Berounsko - V jaké míře zasahuje nová povinnost elektronické evidence tržeb hospodským do provozu restaurací? Je jim na obtíž, nebo se s ní po sedmi dnech už sžili? Na Berounsku převažují zastánci prvního názoru.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies