„Přestože bylo ohromující vedro, byla jsem mile překvapena tím, kolik nadšenců se cyklojízdy zúčastnilo. Přijely celé rodiny a ukazuje se, že se z této akce pomalu stává tradice. Někteří z účastníků se totiž v peletonu objevili už počtvrté," pochvalovala si jedna z organizátorek Helena Netopilová.

Smyslem večerní projížďky na kolech Přerovem je podle ní upozornit, že i cyklisté jsou rovnocenným partnerem řidičů aut. „Jde nám hlavně o větší propagaci cyklistiky ve městě. Chceme se pohodlně projet ulicemi a alespoň na chvíli mít pocit, že ovládáme silnice my a ne auta," podotkla. Další cyklojízda se má uskutečnit v září.

Svůj stánek měli na náměstí T. G. Masaryka i městští strážníci, kteří přítomné seznámili s bezpečnou jízdou na kole. Zároveň se postarali o bezpečný průjezd Přerovem. K vidění byly i nejnovějšími trendy v oblasti cyklistiky. „Lidé si mohli vyzkoušet třeba unikátní designové skládací jízdní kolo s nízkou váhou a bleskovým systémem složení, nebo kolo s elektrickým pohonem pro tělesně postižené," doplnil jeden ze spoluorganizátorů akce Marek Šindar.

Účastníci po zvládnutí sedm kilometrů dlouhé trasy ukončili projížďku v restauraci Base Camp, kde zhlédli zajímavý dokument.