VYBERTE SI REGION

Studenti z Přerova uspěli na Gastro Junior 2013, připravovali i pečeni

Přerov – Jednu zlatou, jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile si přivezli z mezinárodního mistrovství Gastro Junior 2013 studenti přerovské Střední školy gastronomie a služeb. Devatenáctý ročník soutěže, které se zúčastnili mladí kuchaři, cukráři a číšníci z celé republiky, se uskutečnil v době od 17. do 19. ledna na brněnském Výstavišti.

26.1.2013
SDÍLEJ:
Fotogalerie
6 fotografií
Zlato, stříbro i bronz si přivezli z prestižní soutěže Gastro Junior 2013 studenti Střední školy gastronomie a služeb

Zlato, stříbro i bronz si přivezli z prestižní soutěže Gastro Junior 2013 studenti Střední školy gastronomie a služebFoto: Střední škola gastronomie a služeb Přerov

Cukrářky Milena Ježková a Kristýna Leczová měly nelehký úkol a do boje o medaile v národním kole šly s úkolem připravit čtyři porce teplého nebo studeného moučníku s použitím bramborového těsta. Časový limit byl pětačtyřicet minut.

„Základem moučníku bylo těsto, připravené z vařených nebo syrových brambor. Musel obsahovat surovinu z tajného koše a být koncipován jako součást tříchodového restauračního menu pro mezinárodní klientelu," přiblížil ředitel Střední školy gastronomie a služeb Martin Kovář.

Kuchař David Bednařík startoval z desáté pozice kulinářského klání a byl před ním nelehký úkol – připravit čtyři porce moderního teplého pokrmu s přílohami v časovém limitu pětačtyřicet minut.

„Základní surovinou byla vepřová pečeně s kostí bez panenské svíčkové v kuchyňské úpravě. Součástí soutěžního úkolu bylo i zapracování dvou tajných surovin ze spotřebního koše, které si vylosoval dvacet minut před samotnou soutěží. Bylo to vejce a slanina, které musel zakomponovat do soutěžního pokrmu," popsal dále.

Studentka hotelnictví Markéta Krejčí, která reprezentovala obor servírka, měla zvládnout během dvaceti soutěžních minut teplý moučník s povinným oloupáním jablka a jeho další úpravou pro dvě osoby, včetně servisu šumivého vína – to vše před zraky hostů.

Střední škola gastronomie a služeb se může pochlubit skvělými výsledky a odnesla si z prestižní soutěže ta nejvyšší ocenění. Studentka Markéta Krejčí získala zlatou medaili v oboru číšník, stříbrnou a druhé místo pak obdržela cukrářka Kristýna Leczová. Kuchař David Bednařík s cukrářkou Milenou Ježkovou se vrátili domů s bronzovou medailí, kterou dostali za svoje kuchařské a cukrářské výtvory. (pu)

Autor: Petra Poláková-Uvírová

26.1.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Starosta Příbrami: Krampuslauf? Žádná akce nevyvolala tolik diskuzí

Příbram - Žádná společenská akce v historii Příbrami nevyvolala tolik diskuzí, a to před jejím konáním, i po jejím skončení. Ať už si lidé o ní myslí cokoli, byla bezesporu vyvrcholením letošních oslav 800. výročí založení města. Jaké je ohlédnutí starosty Příbrami Jindřicha Vařeky po Krampuslaufu?

Ve Sněmovně opět zasedla komise k policii, má dokončit výslechy

Praha - Ve Sněmovně zasedla dnes odpoledne na další schůzi vyšetřovací komise ke sporné reorganizaci policie. Na programu jsou zejména poslední výslechy svědků. Před komisí nyní vypovídá policejní prezident Tomáš Tuhý, po něm dorazí olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan a někdejší Tuhého náměstek Zdeněk Laube. Komise by dnes měla výslechy dokončit.

EET padá na zákazníky, restaurace zdražují

Berounsko - V jaké míře zasahuje nová povinnost elektronické evidence tržeb hospodským do provozu restaurací? Je jim na obtíž, nebo se s ní po sedmi dnech už sžili? Na Berounsku převažují zastánci prvního názoru.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies