Pětapadesátilá Bo, hlavní hrdinka, kterou čtenáři znají již z románu Vila na Sadové, se opět nečekaně vrhá do šokujícího pátrání a vyšetřování úmrtí vlivného politika. Jednou vraždou to však rozhodně nekončí, Bo se postupem času stává hlavní podezřelou a média jí nalepí značku Anděl smrti.

Richard Sklář na bezmála čtyř stech stranách dokazuje, že je velký patriot se zaměřením na Ostravu a přilehlé okolí. Děj se totiž mimo jiné odehrává v Heřmanicích, Radvanicích či v bývalých jatkách v centru Ostravy. Román však rozhodně nepotěší jen rodáky z Ostravy, ale i všechny čtenáře, kteří mají rádi svérázný humor a kvalitní dávku napětí. Anděla smrti totiž lze bez problémů přečíst během jediného víkendu. Jednotlivé kapitoly mají spád, přičemž je jasné, že autor má dar a cit pro vyprávění příběhů lidským způsobem.

Bez zbytečného patosu a zdlouhavých scén tak na čtenáře v Andělu smrti čeká severská detektivka plná napětí a strhujících scén. Při čtení jsem ocenil i zajímavé psychologické prokreslení postav a jednoduché, krátké věty. Sečteno a podtrženo, knihu lze přečíst jedním dechem. Čtenáře také rozhodně potěší fakt, že není potřeba znát děj z předchozího románu Vila na Sadové. Naopak je pravděpodobné, že pokud se lidem Anděl smrti bude líbit, patrně sáhnou i po další tvorbě tohoto spisovatele, který mimo jiné kondičně cvičil i s Urnou. Díky tomu jsem pochopil, kde se vzal speciální bojový výcvik hlavní hrdinky Bo.