Čekali na ně Hulk, Iron Man, Spider-Man, Kapitán Amerika či mytický Thor. Všichni se představili v rámci interaktivní výstavy superhrdinů s názvem AVENGERS, která se vůbec poprvé objevila v České republice.

„Nejlepší je Iron Man. Doma mám jeho kostým, který si beru na karnevaly,“ prohlásil Michal Zouhar, který se nechal vyfotit u figuríny své oblíbené postavy.

Čtěte také: Ceny Thálie pro Vránovou či Kňažka. V muzikálu uspěl Vojtek

V obležení se ocitl i hromotluk Hulk, který zrovna dělal „pořádek“ na křižovatce v nejvyšším poschodí nákupního centra. U Hulka se zastavila i řada dospělých. „To snad není možné, on se chová jako děcko,“ okomentovala dívka počínání svého přítele, který se nechal vyfotit, jak hrozí Hulkovi pěstí.

Velkým tahákem se stal motocykl Harley-Davidson patřící Kapitánu Amerika. Nasednout na něj využili nejen malí, ale i velcí návštěvníci. Fronty se tvořily také volného trůnu mytického bojovníka Thora, který vše sledoval zpovzdálí.

Pro fanoušky byla připravena i půjčovna kostýmů, kde se mohli převléknout za některého ze superhrdinů. A o co měly děti největší zájem? „Řekla bych, že na prvním místě je Iron Man a za ním hned Kapitán Amerika,“ uvedla animátorka.

Výstavy, která potrvá až 3. dubna, je rozdělena na několik sektorů v jednotlivých patrech. K dispozici je i dětský koutek.

„Fanoušci se mohou od svých hrdinů i mnohému naučit. Například neporazitelný Hulk je patronem chemické laboratoře odhalující DNA návštěvníků. V zóně, které vládne mrštný Spider-Man, si zájemci vyzkouší svou hbitost a orientaci,” uvedla mluvčí Forum Nová Karolina Radka Hájková.

Výstava je přístupná každý den, speciální programy jsou připraveny na víkend. Vstup je zdarma.

Nepřehlédněte: Popová hvězda 80. let Sandra poprvé vystoupí v Brně