„Musíme bohužel potvrdit, že nejpozději od začátku letošního léta začala ze strany stávajícího programového vedení TVB nejprve plíživá a nenápadná, o to však promyšlenější, zákeřnější a pro nás nepochopitelná kampaň proti nám oběma, která v těchto dnech vyústila v naši definitivní likvidaci,“ uvedli televizní i životní partneři Cibulka a Jagelka.

„Zažívali jsme nejrůznější menší či větší podrazy, ztěžování a komplikování naší práce, tatam byla přívětivá a rodinná televize, do které jsme kdysi nastupovali, a pro kterou jsme rádi pracovali,“ dodala dvojice ve společném prohlášení.

V našich kinech se právě promítá vinařské drama Cédrica Klapische Víno nás spojuje
Bobule na plátně aneb Malá filmová degustace

Podle informací mediálního serveru Mediaguru je celá situace důsledkem vnitřních změn v televizi. „Už před čtrnácti dny média spekulovala o klesajícím vlivu Kateřiny Brožové. Její pořad Exkluziv Kateřiny Brožové měl podle některých informací zmizet z obrazovky,“ uvedl server.

„Programový kurz letošního podzimu TV Barrandov značně ovlivnil moderátor Jan Musil, který účinkuje v pořadech televize Nebezpečné vztahy či Jak to dopadlo. Musil stál i za novým seriálem Sousedé, který televize uváděla jako svoji hlavní podzimní novinku. Kvůli slabé sledovanosti ale nakonec pořad stáhla z vysílání TV Barrandov a přesunula ho na menší stanici Kino Barrandov,“ dodal Mediaguru.

Brněnská herečka Jana Musilová při přebírání ocenění při letošním udělování Cen Františka Filipovského za dabing.
Hlas agentky Scullyové u diváků zvítězil. Cenu za dabing má herečka Musilová

„U všech formátů vlastní tvorby je pro nás klíčová sledovanost, která je téměř jediným kritériem pro nasazení pořadů do vysílání. Hledat za jakýmkoli naším krokem něco jiného je bezpředmětné. Jsme soukromá televizní skupina, kde platí, že o všech věcech od programu až po výběr nebo nasazení moderátorů rozhoduje generální ředitel,“ vysvětlil důvody odchodu dvojice šéf TV Barrandov Jaromír Soukup.