Snímek je v pořadí třetím filmovým ztvárněním Bridgetiných osudů, kniha je čtvrtá v řadě, ale dějově předchází třetímu dílu. Čtenářky se tedy vrátí do chvíle, kdy jejich oblíbená hrdinka zatím ještě nemá žádné dítě. Nejnovější román Helen Fieldingové vznikl na základě pravidelných sloupků v deníku The Independent, v nichž autorka líčila poněkud hrbolatou cestu své hlavní hrdinky k mateřství.

Věčná smolařka Bridget tedy v románu otěhotní. "Nebyla by to ale ona, aby šlo vše hladce. Její těhotenství je provázeno nezdravou životosprávou, bizarními radami single kamarádek a ještě bizarnějšími radami zasloužilých matek. Chaos na předporodních vyšetřeních, divoké večírky i romantika, radost a zoufalství, ale hlavně otázka kdo je otec," uvádí nakladatel.

"O čem Bridget Jonesová doopravdy je? O rozdílu mezi tím, jací očekáváme, že bychom měli být, a o tom, jací doopravdy jsme. A tím - jak Bridget během svého poněkud nestandardního těhotenství zjistí - jak si myslíme, že náš život poběží a jak ve skutečnosti vše vyvine," říká o své nové knize Helen Fieldingová.

Kniha navazuje na předešlé úspěšné tituly Helen Fieldingové. Deník Bridget Jonesové se stal mezinárodním bestsellerem i společenským fenoménem. Deník The Guardian ho zařadil na seznam deseti románů, které nejlépe definují 20. století. V České republice jeho prodeje přesáhly hranici 100.000 prodaných výtisků, uvedla Sonnková. Helen Fieldingová v roce 2014 své české fanoušky přijela navštívit.

Helen Fieldingová na Deník Bridget Jonesové později navázala neméně úspěšnými tituly Bridget Jonesová: S rozumem v koncích a Bridget Jonesová: Láskou šílená. Všechny tři knihy byly vydány ve více než 40 zemích. Do češtiny je přeložila Barbora Punge Puchalská, která přeloží také aktuální novinku.