Z tvorby Michaela Hankeho si lidé budou moci prohlédnout cyklus fotografií z dětských šachových turnajů, se kterými bodoval v soutěži World Press Photo a za které v ní minulý týden získal druhé místo v kategorii sportovní reportáž.

Hanke fotografoval i dostihy a cirkusy 

„Je to zatím můj ve světě nejúspěšnější soubor. Loni jsem byl ve finále s jinými snímky z tohoto souboru," řekl nedávno fotograf. „Napadlo mě najít emoce tam, kde by spoustu lidí nenapadlo je hledat," řekl.

Michael Hanke na svých sériích pracuje léta, chce se dále věnovat i malým šachistům. Fotografoval ale i dostihy, cirkusy, život řádových sester nebo taneční zábavy seniorů. Pražské Czech Photo Centre vystaví i jeho snímky z nového souboru Plesová sezona.

Nejmladším vystavujícím bude Vojtěch Halamíka

Michaelova otce Jiřího, který se v rodném Kladně 40 let věnuje i galerijní činnosti, zastoupí na výstavě portréty, na nichž sleduje rodové podobnosti i rozdílnosti mezi rodiči a dětmi. Jiřinu Hankeovou budou prezentovat graficky pojaté snímky známých objektů.

Od Michaelovy sestry Lucie Halamíkové budou k vidění fotografie tanečnic a tanečníků a od jeho syna Dominika snímky letadel. Nejmladším vystavujícím bude Vojtěch Halamík, který představí fotografie z cyklu Světla a záblesky. Své místo v galerii budou mít i snímky Jiří Hankeho, který zemřel v roce 1980. Výstava v multižánrovém prostoru Czech Photo Centre v Nových Butovicích potrvá od 2. do 29. března.