Deník
VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Herečka Chantal Poullain pokřtila knihu Láska, duše a francouzská kuchyně

Praha - Známá herečka Chantal Poullain, původem z Marseille, a šéfkuchař francouzské gastronomie Vladimír Honzák v pátek pokřtili ve francouzské restauraci Brasserie La Gare v Praze knihu Láska, duše a francouzská kuchyně. Chantal je blízká tato kniha i proto, že příběh dává neodolatelný návod, jak dobře vařit a zároveň dobře žít. Kniha zkrátka vypráví o tom, jak připravovat jídlo tak, jak to umí jen Francouzi. Tedy s lehkostí, jednoduchostí a láskou.

13.4.2013
SDÍLEJ:

Známá herečka Chantal Poullain, původem z Marseille, v pátek pokřtila ve francouzské restauraci Brasserie La Gare v Praze knihu Láska, duše a francouzská kuchyně. Foto: Deník

Americký bestseller o báječné cestě chutí, vůní a radosti z vynikajícího jídla je herečce blízký. Stejně jako autor knihy J.F. Twyman, i Chantal Poullain musela po krachu zásadního životního vztahu najít nový smysl svojí existence. „Tajemství nejen francouzské kuchyně, ale i všeho životě, je dělat věci jednoduše a s láskou. I když česky moc nečtu, tenhle citát z knihy mohu klidně podepsat i já," řekla šarmantní herečka, která do všeho, co dělá, vkládá svoje dobré srdce. I proto dobře vypadá, žije, hraje a samozřejmě i výborně vaří. Jako každá správná Francouzka ví, jak je dobré jídlo důležité: „Jídlo vytváří vztahy a stmeluje lidi, proto je dobré propojit obchodní jednání s obědem nebo večeří, lépe se pak hovoří," vysvětlila Chantal savoir vivre.

Známá herečka Chantal Poullain, původem z Marseille, v pátek pokřtila ve francouzské restauraci Brasserie La Gare v Praze knihu Láska, duše a francouzská kuchyně.

A aby si včera lidé o voňavé Francouzské kuchyni jen nečetli, podávaly se ve francouzské restauraci Brasserie La Gare francouzské speciality, francouzské víno a jiné tamější delikatesy.

Nejlepší kuchařky? Naše maminky a babičky

Proč jsou těmi nejlepší kuchařkami pod sluncem naše maminky a babičky? Proč tělu i mysli prospívá, když jídlo připravujeme a vychutnáváme pomalu, místo abychom je rychle ukuchtili a zhltli? A proč česnek, ale i naše životy chutnají mnohem lépe, když do nich energicky praštíme, než když je zkoušíme opatrně ukrajovat? Na tyto a další zajímavé otázky kniha odpovídá.

Známá herečka Chantal Poullain, původem z Marseille, a šéfkuchař francouzské gastronomie Vladimír Honzák v pátek pokřtili ve francouzské restauraci Brasserie La Gare v Praze knihu Láska, duše a francouzská kuchyně.

Autor knihy James F. Twyman knihu sepsal na základě skutečného setkání s jedním podivuhodným francouzským kuchařem. Ten mu v kuchyni svého venkovského hotýlku názorně předvedl recept nejen na skvělá jídla, ale i na plný, vyrovnaný život. A také mu vysvětlil, proč tím nejdůležitějším kořením při každém vaření je láska.

James F. Twyman: Láska, duše a francouzská kuchyně. Přeložila Denisa Štrbová, 239 stran, doporučená cena 234 Kč. Vydává Synergie Publishing SE, 2013 ¨

Autor: Redakce

13.4.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Dialyzační středisko. Ilustrační foto.
16

Dialýza? Radši vyměnit ledvinu, spočítala pojišťovna

Saddám Husajn.
DOTYK.CZ

Saddám Husajn měl jít raději na psychiatrii, místo léčby zaútočil na Írán

Příliš levné dálnice. Ať to není na úkor kvality, varují odborníci

Třetinovou slevu nabízí u zakázek většina firem. Sílí tak hlasy, aby hlavní roli nehrála jen cena.

Na farmářských trzích jen farmářské výrobky. Pro někoho nesmysl

/ANKETA/ Zachraňme farmářský trh. Tak zní název aktivní veřejné výzvy, která před časem vznikla v Havířově. Jejím autorům se nelíbí rozhodnutí Městského kulturního střediska (MKS) Havířov o tom, že na zdejších farmářských trzích se smí nově prodávat pouze farmářské produkty. Přáli by si, aby se trhů mohli účastnit i řemeslníci a prodejci dalšího zboží, například nejrůznějších rukodělných výrobků.

Ceny energií zatím stagnují. Zdražit by mohla elektřina

Když v Německu zafouká, cena klesá. Když je bezvětří, cena roste. Tak dnes vypadá realita každodenního obchodování na burzách, především s elektřinou. S nástupem větrných a solárních elektráren se cena mění ve dnech, či lépe řečeno po hodinách. A někdy i podle počasí.

Jablek je málo, jejich cena poroste

Ovocnáři zahájili hlavní sklizeň jablek. Někde stromy spíš pročesávají než češou, jablek je podle prognóz o třicet procent méně než vloni. Na Jičínsku se na jablkové kalamitě podepsaly mrazy a kroupy.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení