VYBERTE SI REGION

Herečka Chantal Poullain pokřtila knihu Láska, duše a francouzská kuchyně

Praha - Známá herečka Chantal Poullain, původem z Marseille, a šéfkuchař francouzské gastronomie Vladimír Honzák v pátek pokřtili ve francouzské restauraci Brasserie La Gare v Praze knihu Láska, duše a francouzská kuchyně. Chantal je blízká tato kniha i proto, že příběh dává neodolatelný návod, jak dobře vařit a zároveň dobře žít. Kniha zkrátka vypráví o tom, jak připravovat jídlo tak, jak to umí jen Francouzi. Tedy s lehkostí, jednoduchostí a láskou.

13.4.2013
SDÍLEJ:

Známá herečka Chantal Poullain, původem z Marseille, v pátek pokřtila ve francouzské restauraci Brasserie La Gare v Praze knihu Láska, duše a francouzská kuchyně. Foto: Deník

Americký bestseller o báječné cestě chutí, vůní a radosti z vynikajícího jídla je herečce blízký. Stejně jako autor knihy J.F. Twyman, i Chantal Poullain musela po krachu zásadního životního vztahu najít nový smysl svojí existence. „Tajemství nejen francouzské kuchyně, ale i všeho životě, je dělat věci jednoduše a s láskou. I když česky moc nečtu, tenhle citát z knihy mohu klidně podepsat i já," řekla šarmantní herečka, která do všeho, co dělá, vkládá svoje dobré srdce. I proto dobře vypadá, žije, hraje a samozřejmě i výborně vaří. Jako každá správná Francouzka ví, jak je dobré jídlo důležité: „Jídlo vytváří vztahy a stmeluje lidi, proto je dobré propojit obchodní jednání s obědem nebo večeří, lépe se pak hovoří," vysvětlila Chantal savoir vivre.

Známá herečka Chantal Poullain, původem z Marseille, v pátek pokřtila ve francouzské restauraci Brasserie La Gare v Praze knihu Láska, duše a francouzská kuchyně.

A aby si včera lidé o voňavé Francouzské kuchyni jen nečetli, podávaly se ve francouzské restauraci Brasserie La Gare francouzské speciality, francouzské víno a jiné tamější delikatesy.

Nejlepší kuchařky? Naše maminky a babičky

Proč jsou těmi nejlepší kuchařkami pod sluncem naše maminky a babičky? Proč tělu i mysli prospívá, když jídlo připravujeme a vychutnáváme pomalu, místo abychom je rychle ukuchtili a zhltli? A proč česnek, ale i naše životy chutnají mnohem lépe, když do nich energicky praštíme, než když je zkoušíme opatrně ukrajovat? Na tyto a další zajímavé otázky kniha odpovídá.

Známá herečka Chantal Poullain, původem z Marseille, a šéfkuchař francouzské gastronomie Vladimír Honzák v pátek pokřtili ve francouzské restauraci Brasserie La Gare v Praze knihu Láska, duše a francouzská kuchyně.

Autor knihy James F. Twyman knihu sepsal na základě skutečného setkání s jedním podivuhodným francouzským kuchařem. Ten mu v kuchyni svého venkovského hotýlku názorně předvedl recept nejen na skvělá jídla, ale i na plný, vyrovnaný život. A také mu vysvětlil, proč tím nejdůležitějším kořením při každém vaření je láska.

James F. Twyman: Láska, duše a francouzská kuchyně. Přeložila Denisa Štrbová, 239 stran, doporučená cena 234 Kč. Vydává Synergie Publishing SE, 2013 ¨

Autor: Redakce

13.4.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Zadeha v Praze znovu zadržela policie

Praha/Brno - Policie dnes v Praze zadržela obžalovaného podnikatele Sharama Abdullaha Zadeha, celý den u něj prováděla domovní prohlídku, uvedl v tiskové zprávě Zadehův mediální konzultant Jan Jetmar. Večer ho podle něj převezla k výslechu do Brna. Zadeh je obžalován z daňových úniků, hlavní líčení se koná u brněnského krajského soudu.

V prosinci končí jízdné v pražské MHD i čipové karty opencard

Praha - V prosinci končí roční kupon na jízdné v pražské MHD téměř 22 tisíc lidí, v lednu dvojnásobku. V tomto období končí platnosti také 165 tisíc čipových karet opencard. V tiskové zprávě o tom informoval pražský dopravní podnik.

V Norsku našli nápis Arbeit macht frei ukradený z Dachau

Bergen - Norská policie nejspíš objevila nechvalně proslulý nápis Arbeit macht frei (Práce osvobozuje) ukradený v roce 2014 z brány bývalého německého koncentračního tábora Dachau. S odvoláním na bavorskou policii o tom dnes informovala agentura AFP.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies