Program se bude konat dvakrát, od 16.00 a od 20.00, vstupenky se začnou prodávat 10. března v pokladnách Národního divadla, uvádí únorový Newsletter Baletu ND. Tanečník, který se stal v 19 letech sólistou Anglického královského baletu, už v Praze v listopadu představil dokument Dancer (Tanečník), jenž vypráví jeho příběh. Film natočil Steven Cantor.

Polunin získal několik prestižních ocenění 

Kritika Polunina častuje přezdívkami jako James Dean baletu nebo nejtalentovanější baletní tanečník své generace. Pyšní se titulem nejmladší sólista v historii Královského baletu v Londýně a je přirovnáván i k legendárnímu Michailu Baryšnikovi.

Sergej Polunin získal několik prestižních ocenění, mezi jinými Prix de Lausanne a Youth America Grand Prix 2006. Když s ním předloni umělec David LaChapelle natočil taneční variaci na song Take Me to Church od irského zpěváka Hoziera, začala Polunina obdivovat široká veřejnost, nejen baletní publikum.

Je prvním sólistou v Moskevském uměleckém akademickém divadle

Polunin se narodil 20. listopadu 1989 v ukrajinském městě Cherson. Od čtyř do osmi let trénoval balet na tamní akademii, následující čtyři roky navštěvoval Státní choreografický institut v Kyjevě. Od 13 let žil ve Velké Británii a v 19 letech se stal nejmladším sólistou Královského baletu v Londýně, ve 23 letech byl dokonce uměleckým šéfem souboru.

V roce 2012 šokoval taneční svět, když oznámil, že s tancem končí, protože se chce věnovat herectví. Nakonec se ale přesunul do Ruska a je prvním sólistou v Moskevském uměleckém akademickém divadle a v novosibirské opeře. Rozhodnutí pokračovat v tanci prý přišlo právě během natáčení zmíněného klipu, který měl původně být jeho posledním tanečním vystoupením.