Daniela Šinkorová se po delší herecké pauze vrací na televizní obrazovku. Od podzimu se bude objevovat v novém seriálu televize Nova Gympl s (r)učením omezeným, který diváky zavede zpět do školních lavic. Seriál bude vyprávět o vzájemných vztazích rodičů, dětí a učitelů, ale také o soukromých osudech hlavních hrdinů. Vedle Daniely Šinkorové se bude pyšnit hvězdným hereckým obsazením.

Čím si vás seriál získal?
Postava Majky Šmídové mi byla nabídnuta na stříbrném podnosu Lenkou Hornovou jako role přímo pro mě. Když mi pak ve stručnosti představila Majčin osud, okamžitě jsem řekla ano! Je to opět velká výzva, typ, který jsem ještě nehrála. Navíc téma, které se v Majčině rodině rozehrává, aktuálně rezonuje ve společnosti. Jen se o něm málo mluví nahlas. Jsem ráda, že prostřednictvím seriálu snad poukážeme na tichý a zákeřný problém – týrání žen v domácnosti.

Můžete svou roli trochu přiblížit?
Majce je pětatřicet, má dvě malé děti. V příběhu začíná tím, že udělala obrovský a odvážný krok – opustila manžela tyrana poté, co napadl nejen ji, ale také jejich syna. Snaží se tedy protlouct životem sama. A docela by jí to i šlo, kdyby se manžel opět neobjevil na scéně. A znova začne kolotoč. A bude to stejně tak romantické, jako později děsivé. Myslím, že manžel Majky (v úchvatném pojetí Kamila Halbicha, pozn. red.) způsobí mnohým divákům minimálně husí kůži. Velmi bych také chtěla upozornit na naše dva syny (Honza Maršál a Fabián Povýšil), kteří jsou jednak rozkošní, ale také ohromní profíci. Jsem za ně hrozně ráda.

Jak vnímáte spolupráci s hereckými špičkami, které se v Gymplu s (r)učením omezeným sešly?
Mám příležitost vidět zblízka herectví Zuzky Bydžovské – v příběhu jsme nejbližší přítelkyně. A je to zkrátka nepopsatelné. Navíc Zuzka je i v civilu příjemná a citlivá kolegyně, takže se na natáčení s ní vždycky moc těším. Samozřejmě je příjemné být součástí velmi silně herecky obsazeného seriálu. Myslím ale, že se při natáčení seriálu obecně – za kamerami, ve zvuku, v maskérně či kostymérně – vytvořil krásně fungující útulný prostor. Snad nám to dlouho vydrží.

Co byste seriálu popřála?
Ať si v něm každý najde svůj příběh, protože je to docela dobré zrcadlo. A nechybí v něm humor všedních dní.