Svým dlouhým vystoupením chtějí nabídnout zamyšlení nad každodenní uspěchaností života. Performanci popisují jako hledání podstaty bytí skrze zpomalený čas a prázdnotu. "Cesta dovnitř sebe vede skrze minimalizaci vnějších podnětů. Zbavujeme se věcí, vnějších informací a vizuálních podnětů. Oprošťujeme, očišťujeme, hledáme čistou esenci bytí v prostoru skrze tělesnou zkušenost. Prostředkem nám k tomu je právě zpomalený pohyb a nezahlcený prostor," uvedla Čechová.

Tanečnice Miřenka Čechová a Sabine Seumeová pokračovaly dopoledne 23. června na pražském náměstí Václava Havla (dříve piazzeta Národního divadla) v třicetihodinovém představení Momentum.
OBRAZEM: Na náměstí Václava Havla se konalo třicetihodinové představení Momentum

Šest let strávila v Japonsku 


Čechová po absolutoriu klasického baletu na Taneční Konzervatoři v Praze vystudovala alternativní divadlo na DAMU a nonverbální divadlo na HAMU. Účinkovala ve více než 18 celovečerních inscenacích. Je spoluzakladatelkou skupin Spitfire Company a Tantehorse a festivalu Nultý bod, v jehož rámci se dnešní vystoupení koná.

Německá choreografka a pedagožka Seumeová studovala pod vedením choreografky Piny Baushové. Šest let strávila v Japonsku studiem tance butó. Po návratu do Německa založila skupinu Sabine Seume Company, v níž se oba dva vlivy prolínají. Propojuje moderní evropskou estetiku s východním uměním a svá představení tvoří ve spolupráci s experimentálními umělci různých žánrů.

Miřenka Čechová
Miřenka Čechová: Jaká místa mám v Praze ráda