Nebyla totiž zatím ani vybrána stavební firma, která by veškeré práce v klubu provedla. Ještě v květnu přitom politici, v čele s pražským primátorem Pavlem Bémem (ODS) a starostou Prahy 1 Petrem Hejmou (ODS) slibovali, že se vše stihne přes prázdniny a oni se osobně zúčastní zahajovacího koncertu. Hejma si chtěl dokonce při té příležitosti s hudebníky zahrát na kytaru.

Městská rada Prahy 1 se věcí znovu zabývala v pondělí, ale nakonec se na ničem nedohodla. „Tento bod jednání rady byl přerušen, kvůli nejasnostem s financováním a příliš dlouhým časovým harmonogramem,“ informoval Deník radní Prahy 1 Filip Dvořák (ODS) a dodal: „Původně plánovaný termín otevření 9. září je podle mne nesplnitelný.“

Provozovatelé klubu přitom mají na září i následující měsíce nasmlouvané kapely. „Od 9. září máme domluvené hudební skupiny, jen na slavnostním otevření jich má vystoupit pět. Program se nasmlouvává tři až šest měsíců dopředu a tak pro nás jakékoliv zdržení znamená obrovské komplikace a finanční ztráty, které nám nikdo neuhradí,“ sdělil spolumajitel klubu Pavel Svoboda. „Jsme z toho rozpačití, většina informací se k nám dostává neoficiální cestou nebo vůbec. Vážíme si toho, že nám pražský magistrát i Praha 1 odsouhlasili podporu, nemůžeme proto nadávat. Na druhou stranu jsme ale zoufalí kvůli výraznému zdržení. Kdybychom alespoň znali nový předpokládaný termín otevření, abychom se mohli přizpůsobit a vytvořit nový program klubu na podzim,“ posteskl si druhý spolumajitel klubu Michael Pánek.

V klubu se v současnosti sice pracuje, jde ale pouze o bourací práce související s reklamací dřívějších stavebních prací. Vlastním odhlučňovacím pracím musí předcházet ještě akustické měření. Podle informací Deníku Prahu 1 překvapila nabídnutá cena za stavební práce, která by měla být o tři až čtyři milióny korun vyšší, než se předpokládalo. Původně se mluvilo o 11,5 milionu korun s tím, že náklady si napůl rozdělí Praha 1 a hlavní město. Další asi tři miliony mají zaplatit provozovatelé klubu za úpravu vybavení.

Systém odhlučnění box in box má klubu umožnit fungovat bez omezení. Nebude již docházet k rušení nájemníků, bydlících nad klubem a nebude tak důvod k omezování provozní doby klubu, které by pro něj bylo likvidační. Proti tomu se v květnu sešlo před klubem několik tisíc příznivců klubu, kterým tehdy primátor se starostou slíbili jeho zachování.

„Starosta Hejma je nyní na dovolené. Hned jak se vrátí, tak se sejdeme a vše doufám ku spokojenosti všech stran vyřešíme,“ dodal Pánek. V současnosti v klubu funguje téměř nulový provoz, kdy je přístupná pouze horní část s barem.