Čtyřiapadesátiletý Hančil v roce 2013 nahradil v čele AMU Iva Mathého, který po dvou funkčních obdobích už nemohl kandidovat. Do funkce tehdy přišel z postu děkana Divadelní fakulty AMU (DAMU). Sám vedle DAMU vystudoval Přírodovědeckou fakultu Univerzity Karlovy.

Na DAMU působil od roku 1995, učil například dialogické jednání, dramaturgickou tvorbu nebo o moderním anglickém a americkém divadle. Docenturu získal v roce 2005, je autorem řady překladů divadelních děl.

Hančil plánuje usilovat o kvalitní pedagogy 

V dalším období chce posílit odpovědnost studentů v magisterském stupni. Například by se měla podporovat jejich práce na samostatných projektech a měla by se rozšířit nabídka volitelných předmětů. Chce také podpořit tvorbu smíšených skupin českých a zahraničních studentů ve společných předmětech, které se vyučují v angličtině.

Plánuje rovněž usilovat o kvalitní pedagogy, i když tak může činit jen nepřímo, protože personální politika je v pravomoci fakult. Chce se proto snažit o zvýšení mezd akademických pracovníků AMU. Jejich průměrný měsíční výdělek je 33 tisíc korun, což je nízké i ve srovnání s ostatními veřejnými vysokými školami, uvedl Hančil. V roce 2017 by se podle něj mohla situace mírně zlepšit.

Čtěte také: Rektor AMU Hančil bude usilovat o mandát do roku 2021