Druhým nejdražším dílem v aukci se stal obraz zakladatele mexického modernismu Alfreda Ramose Martinéze Flores tropicales z rodinné losangeleské sbírky. Martinéz strávil významnou část života v Los Angeles a stal se oblíbeným umělcem, kterého sbíraly celebrity, například režisér Alfred Hitchcock nebo herec Gary Cooper. Zájemci na telefonu vydražili obraz za 4,45 milionu korun.

Čtěte také: V Praze se budou dražit barokní hodiny za 55 milionů

Za milion korun byla prodána kresba od Josefa Šímy 

Za vyvolávací cenu 2,3 milionu korun získal nový majitel obraz Maxe Švabinského Anna Vejrychová jako múza. Jde o studii k obrazu Ateliér, který je považován za Švabinského přelomové dílo. V neděli dražený olej na plátně pochází z Waldesovy obrazárny a je portrétem Švabinského švagrové a později životní družky. 

Za milion korun byla prodána kresba Běla Kašparová, jejímž autorem je Josef Šíma. Podle Trnky je dosažená cena důkazem toho, že Česi začínají doceňovat i kresby a nejen oleje. Za 820 tisíc korun bez přirážky byl vydražen také obraz Josefa Ullmanna Nocturno, který dříve patřil spisovateli Karlu Čapkovi. Vyvolávací cena činila půl milionu.