Na jeho tradici odkazuje i zajímavá akce, která se každoročně koná právě v Deštném v Orlických horách.

OD PÁTKU DO NEDĚLE

Zajímá vás foukání a tvarování skla nebo jiné sklářské technologie? Přijeďte do Deštného oslavit Svátky skla – začínají již dnes v patnáct hodin.
Jako tradičně nabídnou prostor mistrným sklářům, aby mohli veřejnosti předvést své umění v přímém přenose. Třídenní slavnosti Tavení skla dřevem se konají v areálu místního muzea a jejich program je opravdu nabitý.

Slavnostní zahájení 25. ročníku je plánované na čtvrtou hodinu, kdy se s patřičnou ceremonií odhalí socha skláře.
Návštěvníci však mohou přijít i dříve, pec Magdalena bude roztopena už od třetí hodiny a skláři u ní poprvé předvedou foukání a tvarování skla. Už od sobotního rána bude v plném proudu předvádění sklářských technologií všeho druhu. V doprovodném programu se můžete těšit na vystoupení mužoretů Artroza, módní přehlídku šperků nebo večerní koncerty.

Od šesti hodin se pozornost přesune do kostela, kde bude probíhat benefiční koncert na opravu pozitivu varhan v kostele sv. Máří Magdalény. Pokud vás nějaký z výrobků okouzlí, můžete si jej zakoupit v nedělní dražbě od desáté hodiny. Nebo si rovnou něco vytvořte sami a získáte tak jedinečnou památku.