Wong se narodil v roce 1910 v čínském Kantonu a do Spojených států emigroval s otcem ještě jako dítě. Matka a sestra zůstaly doma a Wong je už nikdy neviděl.

Wong vystudoval výtvarný obor a v letech 1938 až 1941 pracoval pro filmová studia Disney, než přešel ke společnosti Warner Brothers. Za své dílo dostal mnohá ocenění a byl o něm natočen dokumentární film.

Film o kolouškovi vznikl podle knihy Bambi, život v lese rakouského spisovatele Felixe Saltena. Román daroval Waltu Disneyovi spisovatel Thomas Mann a Disney se rozhodl převést ho na filmové plátno. V roce 2011 byl snímek zařazen do fondů prestižní knihovny amerického Kongresu jako součást amerického kulturního dědictví.

Kritici snímku už v době jeho vzniku vyčítali, že je pro děti příliš drsný, neboť Bambimu v něm zemře matka. Časopis Time jej kvůli tomu v roce 2007 dokonce zařadil mezi top 25 hororových filmů. Sám Walt Disney se podle francouzského serveru 20minutes.fr hájil tím, že chtěl být věrný knižní předloze. Později v jiném rozhovoru řekl, že mu nepřijde vhodné podobné události zbavovat kvůli dětem dramatičnosti, ať už ve filmu, nebo v životě.

Čtěte také: Rok 2016: Kdo odešel do kulturního nebe?