1998, 2008 a 2018. Česko bude hostit MS florbalistů potřetí v historii a potřetí v roce s osmičkou na konci.
Organizátoři už stihli oznámit, že se turnaj bude hrát v pražské O2 areně. Další haly budou určeny později.
„S mistrovstvím světa 2018 si spojujeme velká očekávání," řekl šéf českého florbalu Filip Šuman, jenž první „český" šampionát zažil ještě jako dobrovolník. „Už teď víme, že turnajem nežije jen početná florbalová komunita, ale oslovuje i širší sportovní veřejnost."

Letošní mistrovství světa v Rize o víkendu vyvrcholí bitvami o medaile, v Česku se začne 1. prosince 2018. Národní tým bude mít před sebou velkou výzvu: doma ještě nikdy medaili nezískal.

Video Jaký je tvůj oheň?

„Nejen v medailích je síla. Události jako mistrovství světa dokážou v lidech zapalovat vášeň pro florbal. Hráčskou, fanouškovskou i funkcionářskou," pravil Šuman.

Jeho slova potvrzuje třeba reprezentační útočník Patrik Dóža, jenž byl na šampionátu v roce 2008 divákem: „Tenkrát jsem se utvrdil v tom, že chci hrát florbal na nejvyšší úrovni."

A ještě jeden důležitý detail: vstupenky se začnou prodávat v závěru roku 2017. „Po zkušenostech s ligovými Superfinále, která se každý rok hrají v O2 areně, očekáváme skutečně velký zájem. Kdo chce vidět zápasy českého týmu, ten by s nákupem lístků neměl váhat. Atmosféra bude jistě fantastická."

Bude? Zatím si můžete prohlédnout video Jaký je tvůj oheň?