Trenér Jan Bašný nominoval na soustředění před turnajem devatenáct hráček, sedm z nich působí v zahraničních ligách. Do týmu se po devíti měsících vrací uzdravená opora Iveta Luzumová. Těsně před startem turnaje po čtvrtečním dopoledním tréninku zúží Bašný kádr na osmnáct hráček.

"Turnaj bereme vážně, protože to je poslední možnost společné a zápasové přípravy před Nizozemskem. Prostor dostanou všechny hráčky, protože si chceme v ostrých duelech vyzkoušet nové nacvičené herní systémy," uvedl Bašný.

"Chceme záměrně zátěž rozložit na celý tým, protože nyní přichází nejdůležitější část sezony v klubech a nechceme, aby reprezentantky odjely zpět do klubů zraněné nebo vyčerpané. To by pak mohlo mít negativní dopad i pro kvalifikaci," podotkl český trenér.

Jeho svěřenkyně by měly být v Chebu hlavními favoritkami na vítězství. "Ostatní tři týmy jsou nasazené pro nejbližší losování kvalifikace mistrovství Evropy 2016 ve Švédsku ve třetím koši, my jsme ve druhém, takže se nezříkáme role favoritek a budeme hrát tak, abychom byli na turnaji v Chebu úspěšní," řekl Bašný.

"Bělorusky známe z loňska, takže tušíme, jak na nás budou hrát. S Rakušankami se potkáváme velmi často, naposledy loni v říjnu, takže víme, co od sebe můžeme očekávat. Jedinou neznámou je Turecko, ale protože s ním hrajeme až poslední zápas, budeme mít šanci okouknout jejich hru a pak se na ně připravit," doplnil kouč.

Program turnaje:

Čtvrtek 19. března: 18:00 Česko - Bělorusko, 20:00 Turecko - Rakousko.
Pátek 20. března: 18:00 Turecko - Bělorusko, 20:00 Česko - Rakousko.
Sobota 21. března: 14:00 Rakousko - Bělorusko, 16:00 Česko - Turecko.