Ta celou kauzu v posledních dnech znovu rozpoutala a má údajně více než deset svědků z řad cyklistů i týmových zaměstnanců, kteří budou proti Armstrongovi vypovídat.

Armstrongův právník Robert Luskin zpochybnil obsah patnáctistránkového dopisu, který byl Američanovi agenturou zaslán a informoval ho o formálním obvinění. Vedle Armstronga byli z nakládání s dopingovými látkami obviněni i manažer jeho stáje Johan Bruyneel, lékaři Michele Ferrari, Pedro Celaya, Luis Garcia a masér Pepe Martin, ale Luskin postrádá jména svědků, na něž se USADA odvolává. Agentura je však v této fázi vyšetřování ještě nechce publikovat, aby tak zabránila jejich případnému ovlivňování.

"Nemůžeme hájit práva pana Armstronga, když nevíme, co kdo řekl a podle koho se staly takové události před více než půlkou dekády. I v této fázi překračuje všechny meze, když jsou u tak závažných obvinění svědci tajní," uvedl Luskin v dopise adresovaném dopingové agentuře.

Sedminásobný vítěz Tour de France již označil celý případ za "hon na čarodějnice" a jakékoliv užívání dopingu nadále odmítá. "Zvažuji nyní všechny své možnosti, které se neomezují jen na USADA. Myslím, že je tu spousta otázek, které je třeba zodpovědět," prohlásil Armstrong.

Stranou nezůstává ani tisk a například Washington Post považuje Armstrongovo obvinění za závažný krok. "USADA své případy téměř nikdy neprohrává," připomněl deník. "Jen dělají svou práci, aby zjistili, zda jedna z největších ikon amerického sportu není ve skutečnosti podvodníkem," připomíná USA Today.