"Výhra je pro nás velmi důležitá a navíc nám přinesla den volna. To byla ta nejlepší zpráva za poslední měsíc, protože teď jsme měli opravdu šílený program," řekl po utkání český reprezentant Vojtěch Hruban. "Teď budeme mít volný den, v pátek snad lehčí zápas v české lize, tak si trochu odpočineme a nabereme síly. Měla by nám pomoc i ta výhra, která nám dodá pozitivní energii," dodal.

Na hráčích Nymburku se negativně projevila zejména desetidenní šňůra, během které cestovali do Francie, následně na Sibiř a poté zpět do Itálie. Navíc všechny tři zápasy prohráli. "Ten výjezd byl opravdu hodně náročný a stál nás hodně sil fyzických i mentálních. Strávili jsme desítky hodin v letadle a navíc jsme všechno prohráli, i smolně. Určitě se to na nás negativně projevilo," mínil zkušený Jiří Welsch.

Proto hráči věděli, že potřebují porazit Quakenbrück, aby si zlepšili náladu a odrazili se k lepším výkonům. "Věřím, že nás to nakopne. Herně to bylo mnohem lepší než předchozí zápasy," řekl Hruban.

Úvod zápasu však příliš pozitivní nebyl. Nymburk se trápil s aktivní obranou soupeře a rychle prohrával. "Oni začali v šíleném tempu, byli úplně všude. Tam to bylo o tom to přežít, protože takhle nemohli hrát celý zápas. Chtělo to vydržet v kontaktu, pak už jsme měli otěže zápasu my," hodnotil Hruban.

V této fázi utkání tým podržel Radoslav Rančík, který dal 7 z úvodních 9 bodů Nymburku. "Hodně jsme ho hledali, protože byl jediný, kdo se dokázal prosadit. Tam nám hrozně pomohl," děkoval Hruban spoluhráči.

Hruban: Vycházelo mi spoustu jednoduchých košů

Sám k výhře přispěl 16 body a 4 asistencemi. "Vycházelo mi spoustu jednoduchých košů. Kluci mě dobře nacházeli na volné střely i na trojce," řekl Hruban, který se v poslední čtvrtině podílel na trojkové smršti, kterou táhl Dylan Page. "Dylan měl dnes zlatou ruku. Padalo nám to tam, protože tam zafungovala taková ta úleva, že máme zápas pod kontrolou. Pak se hraje a střílí mnohem lépe," popsal Hruban.

Jedinou nepříjemností pro Nymburk je skutečnost, že v rozjeté sezoně bude měnit rozehrávače - Scottieho Reynoldse nahrazuje Vlado Ilievski. "Je to už osmý rozehrávač za poslední dva roky. To nám samozřejmě nepomáhá. Ale je lepší mít tu někoho, kdo chce hrát, než někoho, komu se nechce běhat," prohlásil Hruban na adresu Reynoldse, který skončil poté, co ho trenér Kemzura dvakrát suspendoval.

Hruban věří, že Ilievski už konečně bude ten pravý rozehrávač pro Nymburk. "Přichází zkušený borec, který má velkou kvalitu a bude hrát pro tým. Věřím, že nám hrozně pomůže," dodal.