Jedničkou mezi českými tyčemi byla dlouho Barbora Šachová (dříve Raníková). "Pro mě je role jedničky nezvyklá. Dlouholetou oporou byla Bára a na postu dvojky jsme se střídaly s Domčou Müllnerovou. Teď tady Bára není a my se s tím musíme poprat. A doufám, že se pereme statečně," uvedla Satrapová.

Proti Maďarkám předvedla důležité zákroky, zásahy měla i proti Černohorkám. Bylo to především v první půli, Češky díky nim smazaly ztrátu a dostaly se až na remízu. Nakonec ale prohrály. "Myslím, že proti Maďarkám jsem podala standardní výkon. Chytila jsem, co jsem měla. Možná jsem toho mohla chytit i víc, ale nebylo to nejhorší. Proti Černé Hoře jsem holkám moc nepomohla," konstatovala Satrapová.

Vyčítá si rozdílový gól

Smolná byla branka z poslední devítky po uplynutí prvního poločasu, kterou inkasovala z ruky obrovité střelkyně Jaukovičové. Černá Hora se tak dostala v poločase do vedení o branku, o kterou také nakonec vyhrála.

"Gól padl na moji stranu. Ona naznačila střelu, holky vyskočily, a až dopadly, teprve vystřelila. Byla to velká rána, ale tím se nechci obhajovat. Byla to prostě moje strana a určitě mě to naštvalo. Možná to byl ten rozdílový gól, mohly to být i neproměněné sedmičky, to už teď nikdo neví," řekla brankářka.

Dál zůstává jedničkou

Ve Švédsku patří k nejužitečnějším hráčkám a pro svůj Kristiandstad je velkou oporou. "V týmu holkám pomáhám daleko víc a chytím kolikrát i to, co se neočekává. Z týmu bych to ráda přesunula sem do nároďáku, abych pomohla holkám stejně," dodala Satrapová s tím, že ji k lepším výkonům určitě nakopne postup, který mají Češky po dvou zápasech jistý. Trenér Jan Bašný dnes řekl, že Satrapovou považuje nadále za týmovou jedničku.

Češky vyhrály nad Maďarskem 27:22, s Černou Horou prohrály 27:28. Už tak je ale jasné, že ve skupině skončí nejhůř na třetím místě, postupují tři týmy ze čtyř.

TAKÉ ČTĚTE: Trenér Bašný: Holkám postup nestačí, mají vůli uhrát ještě něco víc