Repríza loňského finále tedy nekončí, Liberec vede stále před pátečním duelem v Brně 3:2 na zápasy. „Hráli jsme tak jako celou sezonu, bojovali jsme. Nic jiného nám nezbývalo,“ pousmál se kouč vítězného brněnského celku Ondřej Marek v rozhovoru pro Českou televizi.

Domácí srazila psychika v klíčových fázích utkání. Liberec sice zvládl první set 25:22, druhý však prohrál o dva body a ve třetím nezvládl koncovku 24:26, přestože do ní šel s pětibodovým náskokem. „Koncovku jsme odehráli jak dorostenci. Do toho stavu jsme vůbec neměli dojít, měli jsme si to v klidu s chladnou hlavou dohrát. Soupeř byl agresivnější,“ popsal jeden ze zlomových momentů liberecký Jakub Janouch.

Liberec se dožadoval nečisté přihrávky, třetí set pak ukončil lehce zkaženým příjmem. Svěřenci Michala Nekoly sice zvládli čtvrtý set 25:20, tie-break ale nezvládli psychicky a hosté jej ovládli 15:8. „Snažili jsme se co to šlo, bohužel jsme nedotáhli dvě koncovky. To si myslím, že bylo rozhodující,“ prohlásil Nekola.

Na straně Brňanů předvedl dobrý výkon na příjmu Muroň, v útoku se blýskl opět Jan Pražák, který útočil s úspěšností 67 procent a zaznamenal 26 bodů. „Honza se teď chytl. Odehrál druhý výborný zápas. Liberec ale předvedl velice dobrý výkon a výborně podával,“ ocenil kvalitu soupeře trenér Marek.

Brňané se pokusí opět prodloužit sérii v pátek doma v hale v Kounicově ulici od šesti hodin večer. Pokud si šesté utkání série do přenosu vybere Česká televize, bude se hrát deset minut po sedmé večer.