Zatímco některé výpravy si po příjezdu do Ria stěžovali na kvalitu ubytování, český olympijský tým je na první skupinu sportovců připraven. "Všechno je relativně v pohodě. Sportovci, kteří dnes přijeli, mají pokoje připravené. Dá se tam v pohodě žít, jsou uklizené, zásadní problém nemáme," řekl z místa Tomáš Houska z českého týmu.

Že existují jisté problémy, to připustili i organizátoři. "My máme štěstí, že jsme bydlení přebrali včas, takže jsme problémy stihli vyřešit a další průběžné řešíme," uvedl Houska s tím, že se jednalo zejména o potíže s instalacemi. "Někde netekla teplá voda, někde žádná, někde neodtékal sifon, ale dali jsme to do pořádku," pravil.

Do vesnice dorazili kromě vodních slalomářů také plavci. "Tím, jak nepřiletěli všichni najednou, tak se pokoje zvládnou připravit a uklidit. Dá se tady v pohodě žít, všichni se mohou umýt, jídelna funguje, internet jde, pobyt tady nic neohrožuje," ujistil Houska.

Zatímco české ubytování v ulici Corcovado přímo naproti jídelně vážnější potíže podle všeho nemá, v ostatních domech jsou problémy větší. Pokoje nejsou dostavěné, potíže jsou s vodou. "My máme ještě dvě patra, která se musejí uklidit. Je jasné, že když je vesnice nová, že někde porodní bolesti budou, ale pracují na tom," dodal Houska.