V závěru příštího týdne měl usednout do deblkajaku s Janem Štěrbou, místo toho bude řešit s lékaři otok prsního svalu, aby byl fit do mistrovství Evropy i světa.

Havlovi se k rameni možná přesunul zánět ze zubů. "Je stoprocentní, že do Milána nepojede. Podle lékařů je potřeba, aby absolvoval více speciálních vyšetření. Nemá cenu zranění zatěžovat a riskovat prodloužení léčby," cituje server kanoe.cz reprezentačního trenéra Pavla Hottmara.

Český čtyřkajak v Itálii nebude startovat vůbec. Josef Dostál usedne do singlkajaku a Lukáše Trefila čekají studijní povinnosti. Poprvé by se měli společně všichni představit na Světovém poháru v Račicích 16. až 18. května.

V Miláne bude chybět i kanoista Martin Fuksa, dvojnásobný mistr Evropy dal přednost tréninku. Naopak sezonu v Itálii zahájí 2. května majitelé dvou medailí z MS deblkanoisté Jaroslav Radoň a Filip Dvořák.

První vrchol sezony v rychlostní kanoistice mistrovství Evropy se v červenci uskuteční v Brandenburgu, světový šampionát hostí v srpnu Moskva.