Pro Luzumovou je prohra zklamáním. "Mohly jsme uhrát remízu. Na konci jsme pořád hrály v přesilovce, ale nedokázaly jsme to využít. Je to velká škoda. Musíme na tom zapracovat," řekla Luzumová.

Stejně to vidí i Bašný, podle něhož hrály přesilovky paradoxně v český neprospěch. "Bylo tam taky mnoho neproměněných šancí, to nás možná stálo lepší výsledek a výhru," uvedl kouč.

Neproměněné šance si vyčítala Hrbková, která nedala jednu sedmičku a v závěru ji vychytala brankářka. Přesto byla s šesti zásahy nejlepší českou střelkyní, pět dala v první půli. "Honí se mi hlavou moje neproměněné šance. Vím, že si to tak nemůžu brát, ale patřím k nejzkušenějším a ve druhé půli se mi nedařilo tak jako v té první," řekla Hrbková.

Mrzela i trefa do šatny

Všechny mrzel i inkasovaný gól z poslední devítky po vypršení prvního poločasu. Do horního rohu branky Satrapové se trefila obrovitá Jaukovičová, která poslala svůj tým do jednobrankového vedení. "Takový gól je vždy hrozně nepříjemný, ale ona je dost velká a měla dobrou pozici. Prostě to trefila a je to škoda, protože jsme prohráli o gól. Ale kdo ví, jak by to bylo, takto vůbec nemůžeme spekulovat," zdůraznila Luzumová.

Mrzelo to i Hrbkovou. "Na druhé straně si nemyslím, že by nás to tolik rozhodilo, protože jsme v poločase prohrávaly jen o gól. Na konci to ale může mrzet," dodala hráčka německého Göppingenu, která společně se svými spoluhráčkami nastoupí zse v pátek. Tentokrát proti Dánsku.

TAKÉ ČTĚTE: Házenkářky na ME těsně prohrály s Černou Horou, i tak ale postupují