Slávistky mohou rozhodnout v třetím utkání příští pondělí na severu Čech.

Zatímco pondělní duel musely rozhodnout až sedmimetrové hody, dnes se v Edenu žádné drama nekonalo. Obhájkyně titulu z Mostu od začátku tahaly za kratší konec. V utkání ani jednou nevedly a krok s domácím celkem držely jen prvních dvacet minut.

Na konci první půle potkal Severočešky velký ofenzivní útlum a slávistky díky pěti trefám za sebou odcházely do kabin s pohodlným náskokem 14:7.

"Velmi dobře jsme bránili, dokázali jsme přerušovat soupeřovy útočné kombinace a získávat míče. To nám umožňovalo hrát rychlé protiútoky a získávat jednoduché branky," konstatoval spokojený domácí kouč Tomáš Hlavatý na klubovém webu.

Do mostecké branky se postavila po pauze Bezpalcová, ale rozjeté Pražanky se už nenechaly zbrzdit. Naopak Kordovská brzy po změně stran zvýšila už na rozdíl devíti gólů a bylo rozhodnuto. Závěr si slávistky vychutnaly v exhibičním tempu a Most musel překousnout jednu z nejvyšších porážek za poslední sezony.

"I tak je to pořád jen druhá výhra a je potřeba jít dále a zůstat nohama na zemi," varoval slávistický trenér.

Finále českého play off interligy házenkářek - 2. zápas:

Slavia Praha - Baník Most 30:20 (14:7)
Nejvíce branek: Knedlíková 7, Kutlvašrová 6, Rajnohová 5 - Martinková 5, Beňušková 5/1, Růčková 3/2. Rozhodčí: Hájek, Macho. Sedmimetrové hody: 2/2 - 3/2. Vyloučení: 2:3. Diváci: 450. Stav série: 2:0.