Co nasměřovalo pražské orli k posunu? Hra pálkou, útok. Vždyť Eagles jsou v počtu úspěšných odpalů na druhém místě ze všech týmů, celkově jich předvedli 211. Na prvním jsou Draci Brno, kteří jich dali 228. „Konečně se nám začalo dařit. Opakuje se situace z loňského roku, kdy jsme rovněž byli po prvním měsíci a půl hodně dole, a pak jsme vyhráli osm zápasů v řadě," dodal Marek Chlup, který ze čtyř startů na pálce proti Technice Brno zaznamenal čtyři hity.

Fanoušci Sparty. Ilustrační foto.
Sparta bude mít nového trenéra. Našla ho v Itálii

Právě Chlup čerpá ze zkušeností, které nabral v rámci americké akce Power Showcase. Koncem roku dostal šanci společně s dalšími nejvíce talentovanými mladíky z celého světa ukázat své pálkařské umění. A v rámci toho probíhaly semináře se slavnými osobnosti proslulé ligy MLB. „Na nich nám radili, jakým způsobem překonat období, ve kterém se hráči tolik nedaří. To jsem měl před několika týdny, nic mi prostě nepadalo. Teď už je to lepší, uvolnil jsem se," dodal Chlup. Jak z krize? Sedmnáctiletý mladíček zná klíč: „Dělat věci jednoduše, nemyslet na homeruny, ale na čisté odpaly, hlavně se dostat na metu."

Navíc Chlup si upravil švih, zkrátil nákrok, nedělá při odpalu více pohybů. Podobně o odpalování přemýšlí český matador Matěj Hejma. V odpalování se zaměřil na práci nohou, pomohlo to. V aktuální sezoně je s pěti homeruny nejlepším pálkařem. Stejnou bilanci má Daniel Vavruša z Kotlářky Praha. Právě s ní se Eagles v pátek a o víkendu střetnou. „Budou to pro nás velice důležité zápasy, Kotlářka je těsně před námi v tabulce. Jsem zvědavý, jak budou hrát bez zahraničních posil," dodal Chlup.

Radek Štěpánek
Rehabilitující Štěpánek věří v comeback: Po operaci jsem spal s raketou

V současné době táhne Kotlářku Praha nadhazovačské eso Jan Novák a zkušený catcher Daniel Vavruša. „Derby s Krčí mělo už od žákovských soutěží vždycky speciální náboj. Vím, že má Eagles silný tým, snad se nám sérii podaří urvat na naši stranu," vyhlásil Jakub Sládek z Kotlářky, který stále není zdravotně stoprocentní. Stihl už však předvést tři homeruny.

První zápas derby se uskuteční již tento pátek od 19:00 na Krči. Kromě občerstvení čekají na diváky různé soutěže. Série pak pokračuje od 13:00 v sobotu a v neděli. To na Tempo Titans čekají o víkendu Hroši Brno.

Ilustrační foto
Fikaná hra o miliony. Zlín má dilema: uvěří Manchesteru?