To, že Rýparovo vystoupení v téměř půlmilionovém ruském městě nebylo náhodné, potvrdilo jeho vystoupení v Teplicích, kde se konalo další kolo evropského poháru. Závišický klenot porazil několik ostřílených borců, když postupně zdolal Srba Pocucu, Itala Schiraldiho, Ukrajince Tudytského a v důležitém zápase o semifinálovou účast si na něj nepřišel ani Onofrej z Rumunska.

ZÁVIŠICKÝ judista Radek Rýpar se dočkal své premiérové medaile z evropského poháru.Zdroj: Archiv Radka RýparaAž poté následovala stopka od pozdějšího vítěze Turka Akkuse. V těžké bitvě o bronz s Maďarem Mathem pak základní část vítěze nepoznala a tak muselo rozhodovat golden skóre. „Zde měl pak více sil Radek. Po minutě a půl vyzrál na Maďara technikou o goši a ze severu Čech si po fantastickém výkonu odvezl svoji první medaili z evropského poháru," vyzvedl výkon svého svěřence závišický trenér Libor Kahánek.

Činil se rovněž i druhý závišický dorostenec Filip Hanzelka, jenž se představil na domácí vrcholné scéně, když se na českém poháru v Jablonci nad Nisou pral o body do ranking listu pro podzimní mistrovství ČR. Ve váze do 60 kg se po výborně zvládnutých zápasech probil až do semifinále, kde ale nestačil na Čeřovského z Jičína. V následných opravách už však Hanzelka nezaváhal a po třech výhrách mohl vystoupat pro zasloužený bronz.