Češi v pohodě porazili Norsko 8:4 a vyhlíží nedělní partii číslo dvě s domácím Lotyšskem. „To bude trochu jiný zápas," pravil Curney.

Začněme zápasem s Norskem. Byl to pro sebevědomí týmu dobrý začátek?
Přesně tak. Možná to tak nevypadalo, ale bylo to důležité utkání. Nemáme lehkou skupinu a musíme skončit do druhého místa, proto bylo klíčové Nory porazit.

Norové byli nejdřív zalezlí, ale ve třetí třetině vás zmáčkli. Co se stalo? Polevili jste?
Dlouho jsme zápas kontrolovali, jenže oni se pak chytili nějakým gólem. Možná jsme skutečně trochu polevili a zbytečně mač zdramatizovali, ale myslím, že jsme si to jinak pohlídali. Kontrolovaný zápas.

Bylo to o trpělivosti?
Řekl bych, že ano. Norové bránili, ale my s tím neměli až takový problém, zápas byl hodně o nás. Soupeř v úvodu nic neměl, což bylo důležité. I proto jsme tenhle zápas zvládli.

Jste spokojený, že jste si přenesl pohodu z klubu do reprezentace? Nedávno jste se stal historicky nejlepším střelcem české superligy.
Je to vždycky lepší, když hned na začátku dáte nějaké góly. Myslím, že naší lajně zápas s Norskem sedl, vstřelili jsme i dost gólů a pro zbytek utkání jsme se uklidnili. Můžeme být spokojení.

Nedělní zápas s Lotyšskem bude asi napínavější, viďte?
Bude to tvrdší. Myslím, že do nás víc půjdou a bude tam víc soubojů. Proti Norsku jsme hráli hodně okolo: na to, že šlo o zápas na mezinárodní úrovni, nebylo tam těch soubojů tolik. Lotyši jsou vysocí a silní, takže očekávám trochu jiný zápas.

Nejspíš bude i jiná kulisa, Lotyši jsou doma…
Sám jsem zvědavý, kolik lidí přijde. Pokud bude plno, bude to bomba. Musíme hrát úplně stejně jako s Norskem: chytnout začátek a pak zvládnout i zbytek zápasu. Proti Norům se nám povedlo kontrolovat hru, ale s Lotyšskem musíme hrát líp, třeba by to nemuselo stačit.

TAKÉ ČTĚTE: Kouč florbalistů po premiéře na MS: Euforie? Ne, jsme jen na půli cesty